Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

China reacționează la decizia Regatului Unit cu privire la compania Huawei. Asiaticii amenință cu măsuri simetrice

Wednesday, 15 July 2020, 16:57 Sursă: Realitatea.NET

"Este vorba de o decizie dezolantă şi descurajatoare", a reacţionat ambasadorul Chinei de la Londra, Liu Xiaoming, potrivit BBC.

"Partea britanică a folosit pretextul unor riscuri inexistente pentru a coopera cu Statele Unite, încălcând angajamentele relevante asumate de Marea Britanie. Orice decizii şi acţiuni au costuri", a avertizat, la rândul său, Hua Chunying, purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe.

Guvernul Boris Johnson a decis marţi interzicerea, începând din 31 decembrie, a achiziţionării unor noi echipamente de la compania de telecomunicaţii chineză Huawei pentru infrastructura 5G, potrivit cotidianului Financial Times. Decizia a fost luată de Consiliul guvernamental pentru Siguranţa Naţională. În plus, actualele echipamente fabricate de Huawei vor trebui eliminate din sistemul de telecomunicaţii 5G până în 2027, conform Mediafax.

Cu câteva ore înainte de anunţarea deciziei, John Browne, preşedintele filialei britanice a companiei Huawei, a demisionat. Consiliul Guvernamental pentru Siguranţa Naţională a concluzionat că noile sancţiuni americane contra Huawei, introduse în luna mai, implică faptul că echipamentele companiei nu mai pot fi considerate de încredere pentru noua infrastructură de telecomunicaţii a Marii Britanii.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ECONOMIE
Alte articole din: ECONOMIE