Bursele asiatice, în picaj din cauza virusului ucigaș care se transmite de la om la om

Tuesday, 21 January 2020, 13:46 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Realitatea.NET

Autoritățile sanitare din întreaga lume au intensificat screeningul, iar Organizația Mondială a Sănătății a convocat miercuri o reuniune pentru a lua discuta posibilitatea declarării unei urgențe internaționale de sănătate, deoarece China a confirmat răspândirea virusului prin contactul cu oamenii.

Acțiunile asiatice au scăzut pe măsură ce investitorii au asemănat izbucnirea cu răspândirea sindromului respirator sever acut (SARS) din 2002/2003, un alt coronavirus care a izbucnit în China și a ucis aproape 800 de persoane într-o pandemie globală.

Noul virus apărut luna trecută în China a făcut şase victime în oraşul Wuhan (centru), cu două mai mult decât indică precedentul bilanț, a anunţat marţi primarul acestui oraş aflat în centrul epidemiei.


Marţi, autorităţile din China anunţaseră identificarea a 77 de cazuri noi, într-un moment în care multe alte ţări din Asia îşi intensifică controalele în faţa răspândirii noului virus, asemănător SARS, după ce acesta fusese la persoane din Japonia, Coreea de Sud şi Thailanda.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri