Apar primele semne ale crizei! Producţia industrială a scăzut, în 2019, cu 2,3%

Wednesday, 12 February 2020, 11:08 Sursă: Realitatea.NET

În luna decembrie 2019, producţia industrială (serie brută) a scăzut faţă de luna precedentă cu 13,8%, din cauza scăderilor industriei prelucrătoare (-18,7%) și a industriei extractive (-2,9%). Producţia şifurnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a crescut cu 15,2%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost
mai mică faţă de luna precedentă cu 0,1%, ca efect al scăderilor înregistrate de industria extractivă
(-2,2%) și industria prelucrătoare (-1,2%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a crescut cu 2,7%.

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a scăzut cu 3,4%, ca urmare a scăderilor înregistrate în cele trei sectoare industriale: producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-9,1%), industria extractivă (-2,4%) și industria prelucrătoare (-2,2%).

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost
mai mică cu 6,9%, din cauza scăderilor înregistrate la producţia şi furnizarea de energie electrică şi
termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-9,6%), industria prelucrătoare (-4,8%) și industria extractivă (-2,4%).

În perioada 1.I – 31.XII.2019, comparativ cu perioada 1.I – 31.XII.2018, producţia industrială (serie
brută) a scăzut cu 2,3% ca efect al scăderilor producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze,apă caldă şi aer condiţionat (- 4,2%), industriei extractive (-2,7%) și industriei prelucrătoare (-1,9%).


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ECONOMIE
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-02-12 15:03:22
borfasi

Cele mai evidente semne ale decaderii economice se vad in marile moluri unde preturile au explodat de nu-ti vine sa crezi .Vom avea nenorociri mari si o viata de cosmar in viitorul apropiat .Totusi ma intreb cum pot fi asa de obraznice aceste firme comerciale sa ceara preturi incredibile mai ales ca marfa e din ce in ce mai proasta calitativ si ne pacalim din ce in ce mai des descoperind acasa ca e stricata .Asta trebuie sa preocupe guvernu Orban ,dar ei vorbesc numai de posturi si voturi......

Alte articole din: ECONOMIE