Coronavirus - România: 29620 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

O nouă victorie pentru Kovesi la CSM

Monday, 24 June 2019, 08:01 Sursă: REALITATEA.NET

Secţia pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii s-a pronunțat, luni, cu privire la acţiunea formulată de Inspecţia Judiciară împotriva fostului procuror-şef al DNA Laura Codruţa Kovesi, care vizea inserarea de către aceasta într-un comunicat de presă a unor pasaje din înregistrările unor discuţii purtate la sediul DNA Ploieşti.

CSM a respins acuzațiile aduse de Inspecția Judiciară.

Inspecţia Judiciară a exercitat o acţiune disciplinară împotriva Laurei Codruţa Kovesi, după ce aceasta ar fi inserat într-un comunicat de presă pasaje din înregistrările discuţiilor purtate la sediul DNA Ploieşti, care constituiau probe într-un dosar instrumentat de Direcţia Naţională Anticorupţie.

IJ a exercitat acţiunea disciplinară faţă de Laura Codruţa Kovesi, la data faptei procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, "pentru nerespectarea (...) confidenţialităţii lucrărilor care au acest caracter, precum şi a informaţiilor de aceeaşi natură de care a luat cunoştinţă în exercitarea funcţiei, cu excepţia celor de interes public, în condiţiile legii, abatere disciplinară prevăzută de articolul 99 litera j) din Legea 303/2004".

"Inspectorii judiciari au reţinut că procurorul a inserat în comunicatul de presă nr. 126/VIII/3/2018 pasaje din înregistrările discuţiilor purtate la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti, despre care a luat cunoştinţă în exercitarea funcţiei şi care constituiau probe într-un dosar înregistrat la Direcţia Naţională Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie", preciza IJ într-un comunicat.

Secţia pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a respins, luni, una dintre acţiunile formulate de Inspecţia Judiciară împotriva fostului procuror-şef al DNA Laura Codruţa Kovesi, care vizează inserarea de către aceasta într-un comunicat de presă a unor pasaje din înregistrările unor discuţii purtate la sediul DNA Ploieşti, au precizat, pentru Agerpres, surse din CSM.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL