Coronavirus - România: 19907 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Virgil Popescu: Ne dorim ca după 15 mai să redeschidem măcar terasele

Monday, 27 April 2020, 22:24 Sursă: Realitatea Plus

“Ne gândim la un pachet de sprijin al hotelierilor, care alături de industria Horeca și de industria ospitalieră (...) , își vor reveni mai repede. Ne dorim ca după 15 mai, dar numai după o discuție cu ministerul Sănătății, să putem avea cel puțin terase deschise. Cred că fiecare dintre noi își dorește să iasă la o terasă, să bea o cafea, eventual să se uite la natură, dar asta va trebui să discutăm cu ministerul Sănătății să vedem dacă este posibil acest lucru”, a anunțat ministrul Economiei, în exclusivitate la emisiunea “Legile Puterii” de la Realitatea Plus.

Virgil Popescu a precizat că Executivul va veni și cu un set de măsuri pentru a-i ajuta pe cei din turism.

“Ne gândim să ajutăm hotelierii, să ajutăm restaurantele să se adapteze acestor noi cerințe prin grant-uri acordate acestora pentru că este o cheltuială în plus și noi vrem ca aceștia să-și revină foarte repede”, a completat acesta.

Popescu a precizat, însă, că acest sprijin se va face cu mare atenție, după verificarea atentă a celor care-l solicită sau beneficiază.

“Doresc de asemenea ca agențiile să denote o bună credință și să spună dacă banii aceștia i-au trimis mai departe sau dacă nu i-au trimis și i-au folosit în interes propriu. Pentru că avem informații la nivelul Ministerului Turismului, prin alte raportări, că anumite agenții au datorii către hotelierii din afară, către agențiile de afară încă de anul trecut”, a conchis ministrul

 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL