Violențe în Piața Universității. Gelu Voican Voiculescu, rănit grav. "Mergem înainte!" FOTO + VIDEO

Saturday, 21 December 2019, 12:27 Sursă: realitatea.net

Autor: Realitatea.NET

Directorul general al Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989, Gelu Voican Voiculescu, a avut o primă reacție după ce mai multe persoane l-au huiduit şi l-au agresat în Piața Universității. „A fost un incident minor. Mergem înainte”, a declarat acesta.

Din informațiile Realitatea Plus, violențele au izbucnit în momentul în care acolo a ajuns Gelu Voican Voiculescu. Acesta ar fi fost lovit în cap cu o cârjă.

Din imaginile difuzate de Realitatea Plus se vede cum Gelu Voican Voiculescu se află într-o mașină și are urme de sânge pe cap. 

Gelu Voican Voiculescu a mers în Piața Universității pentru a comemora victimele Revoluției din 1989, iar acest lucru a revoltat oamenii prezenți acolo. Acesta a fost îmbrâncit, scuipat și huiduit de revoluționari. 

Sursele Realitatea Plus au anunțat că bărbatul care l-a lovit pe Gelu Voican Voiculescu a fost ridicat de jandarmi.

Gelu Voican Voiculescu, alături de fostul preşedinte Ion Iliescu, a fost trimis în judecată de procurorii militari, pentru săvârşirea infracţiunilor contra umanităţii.

În prezent, Gelu Voican Voiculescu este seful Institutului Revolutiei, aflat in subordinea Senatului.

Potrivit Parchetului General, prin rechizitoriul Secţiei Parchetelor Militare 11/P/2014 din 05 aprilie 2019, în dosarul penal intitulat generic "Revoluţia Română din decembrie 1989", au fost trimişi în judecată Ion Iliescu, fost preşedinte al României, Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru al Guvernului României, şi general (rtr.) Iosif Rus, fost şef al Aviaţiei Militare, pentru săvârşirea infracţiunilor contra umanităţii.

Procurorii notează în rechizitoriul trimis instanţei că în urma cercetărilor şi probatoriului administrat s-ar fi constatat că întreaga forţă militară a României - Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul de Interne - Departamentul Securităţii Statului, precum şi Gărzile Patriotice -, începând cu data de 22 decembrie 1989, orele 16,00, s-ar fi pus la dispoziţia Consiliului Frontului Salvării Naţionale şi conducerii acestuia.

"Din acelaşi moment, grupul de decizie politico-militară al CFSN, format din Ion Iliescu, Silviu Brucan, general locotenent Victor Atanasie Stănculescu, general maior(r) Nicolae Militaru (reactivat ulterior, înaintat în grad militar şi numit ministru al Apărării) şi Gelu Voican Voiculescu, a luat deciziile importante cu caracter politic şi militar, urmărind accederea la puterea politică a unui grup preconstituit şi legitimarea politică în faţa poporului român", spun procurorii.

"Probatoriul administrat în cauză relevă că inculpaţii Ion Iliescu şi Gelu Voican Voiculescu ar fi dezinformat în mod direct prin apariţiile televizate şi emiterea de comunicate de presă (contribuind astfel la instaurarea unei psihoze generalizate a terorismului), ar fi participat la dezinformarea şi diversiunea exercitate pentru executarea cuplului Ceauşescu şi ar fi acceptat şi asumat politic acte diversioniste comise de unele cadre cu funcţii de conducere din MApN, fără a interveni pentru stoparea lor", susţin procurorii.

Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2019-12-21 12:55:34
Marius

Crăpat capul tuturor jigodiilor securiste care au bătut, torturat și împușcat oameni, iar acum sunt mari patroni, senatori, generali etc și vin sa ne vorbească noua ce "revoluționari" au fost ei, scursuri nenorocite. Trebuiau toți lustrație, sa nu aibă unde munci, sa plece ai paraziții la munca în străinătate, nu oamenii cinstiți și disperați de sărăcie. Au ajuns jigodiile sa ne sfideze, sa iasă în fata sa facă pe moraliști.

2019-12-21 12:55:36
Marius

Crăpat capul tuturor jigodiilor securiste care au bătut, torturat și împușcat oameni, iar acum sunt mari patroni, senatori, generali etc și vin sa ne vorbească noua ce "revoluționari" au fost ei, scursuri nenorocite. Trebuiau toți lustrație, sa nu aibă unde munci, sa plece ai paraziții la munca în străinătate, nu oamenii cinstiți și disperați de sărăcie. Au ajuns jigodiile sa ne sfideze, sa iasă în fata sa facă pe moraliști.

2019-12-21 12:58:07
Ce tupeu sa mai ai

Când știi ca ești anchetat,pt crime contra umanității sa mergi printre victime.

2019-12-21 13:09:53
Motanul Liberal

Sarpelui cand i se face de bata,iese la drum !

2019-12-21 13:56:19
Amalia

Cumplit,incredibil ce s-a întâmplat ! Armata a tras în propriul popor ! Acuma e clar,a fost lovitură de stat ! Să se aplice legea contra celor vinovați!!!!!

2019-12-21 14:28:31
johnneil

Ce constiinta are un astfel de individ? Dupa ce se stie cu musca pe caciula el se duce in gura lupului? A scapat ieftin de asta data! Data viitoare poate are mai mult noroc. Bafta!

2019-12-21 14:29:36
Pooooooliticieni ,avem si eroi vii..până la voi ,desigur ?

Dl Marius,vă văd asa, mai cult decăt colegii mei,dar mă chinuie al Dracului politicienii astia ai dv ,Domnule ,spuneti-mi până nu crăp,revoluția s-a făcut numai cu morti si răniti?Ati asteptat pe presedintele meu sa o termine,sau cum ?Cred ca cea mai mare ofensă adusă națiunii noatre este că nu ne recunostem ca eroi decât jigodii?Continuați ,vă sta bine miseilor ! Vă înobilează !

2019-12-21 14:44:28
Iulia mihai

Asta înseamnă că de când i-am omorât pe Ceausesti si până acum nu am învățat să ne purtăm civilizat . Încă nu avem respect pentru Lege . Atât de trist după 30 de ani !...

2019-12-21 15:30:12
vasiled

Iata URA cultivata de iohanis, a inceput sa dea roade! Multi dobitoci pe strada! Felicitari iohanis! Ne ai invrajbit atat de mult incat am ajuns aici!! Maine vor fi si asasinate! Sa ti fie rusine, iohanis!

2019-12-21 15:38:02
Are o zgirietura, da-l dreakului de sobolan !!!

Sa dus special acolo sa faca agitatie ! Din cauza acestor tradatori, tara si poporul au fost jefuite si vindyte strainilor, romanii muncesc in pribegie, femeile romance sint vindute tuturor nespalatilor sa isi verse saminta in ele, iar “sculele” sint EXEMPLE de coruptie, coorvasareala, tradare, oportunism, prostie, parvenitism. La conducere sau cocotat coorvarii si coorvetele, taranushii si indienii !!!

2019-12-21 15:44:58
bey vasiled, tu chiar crezi ca toti romanii sint bujetari !???

... nu mai cocos, 2 milioane nu au muncit niciodata si nici nu le-a oferit porcii astia nici o sansa vreodata ! Au IMPORTAT totul de la otomani si altii ca sa scoata toti banii din tara ... si acum ti se pare ca lumea nu are de ce sa fie suparata !? Tu stii cum este sa pleci de saracie oriunde vezi cu ochii, sa ajungi galeata de sperma a strainilor, sa fii umilit, batut, scuipat de straini, ... pentru ca porciilor nu le-a fost niciodata nimic de ajuns ???

2019-12-21 15:54:11
Andrei

O acțiune teroristă ale căror planuri au fost întocmite de KGB -GRU,executata împotriva Poporului Român,de către rețelele înființate de bolșevicii din PCR,fanatici fideli Moscovei.Actiunile armate în teren au avut că forța principala de execuție unități din Direcția de Informații a Armatei, unele rețele ale DSS. O parte din aceste grupuri erau diseminate in celelalte componente ale forțelor armate,unități economice,sociale,și Gărzi Patriotice, și bine înțeles în activiștii PCR,cei care au scos populația în strada. Iliescu,Voican și alții erau pioni,cei din spatele lor sunt autorii morali. Comandanții din armata și alți ofițeri din lanțul de comanda, trebuie să răspundă penal și civil pentru faptele lor. Ce s-au întâmplat în stradă.. cei care au acționat în 1989 au schimbat garda..

2019-12-21 17:59:07
Azi lustrati comunistii,mâine pnl-istii si scâpăm tara de polititruci .Brava ,mi-sti simpatic si mă îngrozesti ,dl M!

Dl Marius,sunteți singurul revolutionar care a rămas după genocid?Dar daca Ceausescu tortura ,ucidea si impusaca reviluționari ,ce a mai rămas pentru dl Iliescu ?Doriti un măcel perpetuu,azi conduce PNL,să fie omorâți psd-isti ,se intorc ei ,ii omaora pe torționari si uita asa.pănă ce curațăm clasa politică.După cum se vede din discursuriele publice,revolutionari nu mai sunt ,au fost ucisi de Iliescu si ai lui in acțiunea genocid.Cu oameni ca dv ,se mândreste tara mea !

2019-12-21 19:11:59
Paine si circ in Romanica

Iliescu si Voiculescu au pus umarul la mierlirea Ceausestilor chiar in Sfanta zi de Craciun, dupa 30 de ani fel si fel de oameni si organizatii nonguvernamentale doresc mierlirea lor. Dupa ce o mierlesc astia 2, inevitabil dupa inca ceva timp se vor gasi alti imbecili care vor dori mierlirea astora din ONG-uri si asa mai departe. In istorie romanasii s-au omorat intre ei pe unde s-au gasit, mai ales si-au omorat conducatorii mai devreme sau mai tarziu, recent regalistii,liberalii,legionarii,comunistii si tentativele de democrati din zilele noastre s-au omorat intre ei timp de 200 de ani aproape. Bine ca nu au acces la arme ca in USA, la gradul de violenta verbala si fizica existent, rata criminalitatii in Romania cred ca devenea similara cu cea a maimutelor din Rwanda cel putin. Trebuie sa recunoastem faptul ca suntem o natiune cu o puternica gena criminala, semnalata si in folclor, cantece, balade etc. se preda in scoli criminalitatea romaneasca, Miorita etc... Nu exista legi in tara asta, nu exista conducatori care sa uneasca oamenii si la bine si la rau, exista numai ura, frustrare si saracie lucie, analfabetism, numai comunistii au lucrat la Alfabetizarea fortata a romanilor, nimeni altcineva. Fuckbook-ul a devenit raiul tuturor dezaxatilor unde-si antreneaza gena criminala zilnic si nimeni nu ia masuri. Nu mai munceste mai nimeni, se traieste din furturi,evaziune, proxenetism si prostitutie, gargara politica la colt de strada, minciuna, Minciuna ca mod de viata!!! Toti prostii se cred destepti, toti narozii sunt impinsi in fata, orice imbecil are impresia ca este cel putin judecator, procuror cel putin, se imparte dreptatea pe Fuckbook de dimuneata pana seara, se nasc si se consuma tot felul de drame, unii isi inchipuie chiar tribunale ad hoc si arestari, executii, tot tacamul.... Credeti ca natia asta mai poate fi salvata in urmatorii 30 de ani? Eu nu cred, gena criminala recidiveaza iar stema romaniei va contine Toporul drept simbol al poporului roman, ce a mai ramas din el.

2019-12-21 20:00:48
Biju Calotă

Măgar la măgar trage si cică ăștia sunt revoluționari.

2019-12-21 20:27:21
Andrei

Răspuns pentru domnul de sub pseudonimul " Paine și circ....." Aveți o interpretare eronată, cu sau fără intenție,fapt ce nu contează.. Crimele din 1989 au fost comise de către rețelele înființate de către marii activiști bolsevicidin PCR fanatici in subordonarea fata de Moscova. Aceiași care în anii 1950 au exterminat în închisori pe cei mai buni români. In 1989 Poporul Român a fost doar o victimă,fiind țintă teroriștilor respectivi, astfel au murit oameni care se deplasau pe strada,erau în locuințe, copii militari în termen ori militari de cariera..toți așezați în fața haitelor organizate de teroriști. După 1989 teroriștii au schimbat modul de a acționa, au intrat în acțiune rețelele structurate că și partide politice , financiare,economice. Acțiunea lor așa zis legală,prin legiferarea in interesul lor de organizație teroristă și de criminalitate organizată, consta în ocupația României,furtul resurselor naturale,distrugerea economică,furtul fondurilor bugetare. Desfășurarea de acțiuni care în plan social au că rezultat afectarea în plan istoric a poporului. Alungarea in afara țării a unei părți însemnate a populației,pauperizare,mortalitate,scăderea numărului de născuți...etc Toate acestea sunt săvârșite de aceiași organizație bolșevică,în care cei care sunt membrii au nume și prenume..așa că să nu se mai ascundă sub denumirea de " Popor Român.

2019-12-21 21:45:18
Paine si circ in Romanica

Manualele de istorie nu s-au schimbat, pot fi citite chiar pe internet acum pentru consultare, tot ce am enuntat se regaseste. Sau vreti sa spuneti ca si ele au cazut prada aceleiasi organizatii "bolsevice" criminale de altfel. Dar ce ziceti despre miscarea legionara sau nazista in comparatie cu cea comunista pe fondul regalitatii, asta ca sa nu incepem sa comentam despre criminalitatea romaneasca de la Avram Iancu in jos spre exemplu. Se cunoaste faptul ca o multime de oameni ascunsi dupa diverse ONG-uri traiesc si mananca de pe urma conflictului intretinut an de an cu diversele asociatii de revolutionari care la randul lor au trait si traiesc de pe urma beneficiilor acelor certificate celebre dar asta nu inseamna ca restul populatiei este implicata sau da doi bani pe aceasta conspiratie planetara "bolsevica" care se pare ca e schioapa din moment ce nu reuseste de atatia ani sa acapareze o amarata de tara precum Romania si tot incearca de 30 de ani si nimic. Neacceptarea de 30 de ani a adevarului genereaza si intretine acest conflict benefic pentru buzunarele celor de mai sus si atat!!! Minciuna ca mod de viata!!! este caracterizanta pentru poporul roman impreuna cu gena criminala care recidiveaza, toate acestea sunt aducatoare de profit pentru prea putini. Acesta este motivul pentru care cred ca acest conflict este intretinut artificial de 30 de ani, prea mult. Ca vreti sa-i bagati la puscarie pe Iliescu,Voiculescu si altii care inca mai aburesc oglinda este altceva, sunt legi etc. Peste tot in lume exista agresori si victime, Romania nu este caz particular, numai ca ce se intampla cu acest conflict tine deja de domeniul SF daca nu de cel Horror si toate astea numai pentru profitul unora foarte putini. Este Fuckbook-ul plin de tot felul de dezaxati care sufera de tulburari grave si pot fi identificati si monitorizati, probabil ca sunt deja, 90% nascuti dupa 89 care au cazut in plasa neacceptarii "adevarului" si prefera Minciuna ca mod de viata pentru cativa lei. Cititi istorie, crima este in sangele nostru de mii de ani, asta nu o poate sterge nimeni.

2019-12-21 22:22:37
Niță Marian

Unde justiție nu este de 30 de ani, oamenii ăși fac singuri dreptate.

2019-12-22 01:40:15
Andrei

România este o tara ocupată. Trăim un timp pe care nici Kafka nu ar fi reușit să îl descrie. Părerea mea este că toți aceia care apar că și conducători în decembrie 1989 sunt niste marionete,nu controlau nimic,interpretau o partitură publica care le fusese pusă la dispoziție,ei nu controlau nimic. Este drept că prin acțiunea lor s-au produs victime. Totuși " păpușării" sunt alții.. Intr-o societate normala, justiția ar menține un echilibru,dar în România justiția este o prostituata(îmi cer scuze persoanelor de pe strada ce pot fi încadrate în aceasta activitate,întrucât pot fi deranjate de această comparație) care cere să i se dea și "condicuță" Când te gândești că a dat procurorul general european.. Adevărul despre Decembrie 1989,este cunoscut,înregistrat,exista persoane cu nume , prenume , acțiuni săvârșite,în interesul cui,victimele și prejudiciile produse..

2019-12-22 02:08:04
Paine si circ in Romanica

Aceeasi parere am si eu. Numai cine nu vrea nu vede cine profita de pe urma acestei cacialmale. Uitati-va cine face profit si unde-l cara, acolo este "adevarul" care nu este acceptat de multi hotomani. Mergeti pe site la INS si vedeti companiile care activeaza in toate ramurile economiei romanesti si de cand sunt prezente pe piata romaneasca. Vedeti evolutia capitalurilor lor si tarile de bastina si cu asta ar trebui incheiat subiectul chiar si acum tardiv dupa 30 de ani. Acum informatia este chiar la indemana oricui, rapid manipulatorii vor ramane fara obiectul muncii....

Alte articole din: SOCIAL