Coronavirus - România: 19133 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

"Vindem roşiile cu 20 de bani kilogramul" - Drama producătorilor din Dolj şi Olt

Wednesday, 20 June 2018, 10:26 Sursă: REALITATEA TV

Producătorii din localitatea doljeană Desa nu reușesc să își comercializeze toată marfa nici dacă vând roșiile cu 20 de bani kilogramul. 

"O dăm așa cum este, la prețul care este. 5 lei baxul de 25 de kilograme", spune un agricultor.

Roșiile ajung hrană pentru animale sau sunt aruncate pur și simplu pe câmp. Și asta pentru că producția e prea mare față de cerere. A fost atât de cald încât legumele s-au copt mult mai repede.

"Am avut înregistrate temperaturi foarte foarte mari pentru această perioadă. Ceea ce trebuia să recoltăm în trei săptămâni, am recoltat în cinci-șase zile. S-au copt cel puțin două roduri o dată. Se produce mai mult decât se poate consuma", spune Ion Păunel, preşedintele Sindicatului Producătorilor Agricoli Olt.

Mulți oameni au cultivat roșii ca să primească subvenția de 3.000 de euro care se dă prin programul special pentru tomate. Acum speră ca din banii de la stat să își acopere măcar pierderile. 

În Dolj, peste 2.500 de oameni s-au înscris în programul pentru tomate, în timp ce în Olt numărul lor depășește 3.000. Mulți nu au reușit să intre cu marfa în supermarketuri și sunt nevoiți să o vândă pe tarabă. 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL