Coronavirus - România: 28582 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

VIDEO Premierul Ludovic Orban, anunț important despre OBLIGAȚIA celor care vin în România

Thursday, 28 May 2020, 19:22 Sursă: realitatea.net

 

Întrebat de jurnaliști dacă rămâne valabilă izolarea pentru 14 zile a celor care intră în România, premierul Ludovic orban a declarat joi că „până la data de 15 iunie da”.

„Toţi cei care se întorc din ţări care sunt, conform evaluărilor INSP, din țări cu un nivel ridicat de răspândire a virusului, când se întorc trebuie să intre în izolare 14 zile, izolare la domiciliu, carantinarea se va face numai la cerere. Această regulă rămâne până la data de 15 iunie. Sigur că dacă ei pleacă în ţări în care nu există nivel de răspândire care să impună intrarea în izolare la întoarcere, atunci nu trebuie să se izoleze.

Şi astăzi, de exemplu, vin 16.000 de cetăţeni care intră în România, dintre care cetăţeni români probabil sunt 11.000 -13.000 de cetăţeni, doar aproximativ jumătate dintre ei sau puţin peste jumătate intră în izolare la domiciliu, pentru că ceilalţi vin din destinaţii pentru care nu este necesară izolarea la domiciliu", a precizat Ludovic Orban la finalul vizitei de joi de la Centrul Tehnic de la Titu, judeţul Dâmboviţa.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL