Coronavirus - România: 18791 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

VIDEO Patru ani de procese pentru salvamarii care au scos din mare un turist

Sunday, 17 May 2020, 09:59 Sursă: Realitatea PLUS

Incidentul s-a produs în 2016, pe o plajă din Mangalia, într-o zi în care steagul roșu era ridicat și scăldatul interzis, din cauza valurilor puternice. Cel care a intrat în apă și apoi, timp de patru ani, i-a târât prin procese pe salvatori este un avocat din Bucureşti. Când l-au văzut în larg, salvatorii s-au dus să-l scoată. S-au chinuit mai bine de o oră.

"Noi i-am vrut binele, ne-a dat in judecata, ne cere si daune de 40 de mii de euro. Aveam steagul rosu. Lumea tipa la noi: <<Domne, e un om in apa!>> Ne-am dus dupa el, l-am scos cu chiu, cu vai, nu voia sa iasa", a povestit unul dintre salvamari.

Omul s-a luat la ceartă cu ei și a refuzat să iasă din mare pe motiv că este un înotător cu experiență. Mai mulţi turişti le-au dat o mână de ajutor salvatorilor şi l-au adus pe avocat cu forța la mal. Pe plajă a fost încătuşat de un poliţist local, apoi dus la secție.

După incident, avocatul a depus o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia și i-a acuzat pe salvamari de purtare abuzivă. Însă în luna martie a acestui an, judecătorii au decis , definitiv, să respingă plângerea acestuia ca fiind nefondată.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL