Coronavirus - România: 118054 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

VIDEO Noul pod din Genova, inaugurat la doi ani de la prăbușirea dramatică și moartea celor 43 de oameni, printre care doi români

Monday, 03 August 2020, 19:57 Sursă: realitatea.net, Reuters

Autor: Ioana Stanescu

 

Ceremonia  a cuprins un spectacol muzical și o demonstrație de acrobație aeriană.

Lucrările de reconstrucție ale podului au fost finalizate în mai 2020. Podul Morandi din Genova prăbușit a fost refăcut în timp record de la prăbușirea dramatică de acum doi ani.

Momentul şocant al tragediei prăbuşirii podului din Italia

Noul viaduct inaugurat luni seară a primit și un nume nou, San Giorgio. Are o lungime de 1.067 de metri și un design inspirat de o navă. 

Noul pod va fi deschis traficului miercuri, 5 august.

În urmă cu doi ani, podul rutier din zona Genova - Ponte Morandi - s-a prăbușit pe 14 august 2018, în jurul prânzului, di ncauza unei furtuni puternice, odată cu mașinile aflate pe el.  În urma tragediei au murit 43 de oameni, dintre care doi au fost români. 

Podul, parte a autostrăzii A10, avea o înălțime de aproximativ 100 de metri. Acesta a fost construit în anii 1960 și reabilitat în 2016. În august 2018, o secțiune de 200 de metri a viaductului s-a prăbușit.

Momentul şocant al tragediei prăbuşirii podului din Italia

La un an de la tragedie, Podul Morandi din Genova a fost demontat, în iunie 2019. Viaductul a fost demolat în opt secunde.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL