Victor Costache: OUG privind spitalele private a fost publicată. Ordonanța NU era disponibilă electronic

Wednesday, 12 February 2020, 17:00 Sursă: realitatea.net

Autor: Realitatea.NET


A fost publicata azi in Monitorul Oficial si o vom pune la dispozitie dupa conferinta de presa (...) OUG are toate avizele”, a spus ministrul Sănătății miercuri despre publicarea OUG privind modificarile privind accesul programelor nationale de sanatate.

Ordonanța NU era încă disponibilă în forma electronică pe care o publică Monitorul Oficial nici după conferința de presă a ministrului, care a început la 15.30 și a durat aproape o oră. A fost publicata dupa ora 21.00, in Monitorul oficial, Partea I, nr.109. 

Întrebat de jurnaliști dacă prin prevederile noii Ordonanțe vor rămâne mai puțini bani la stat, în spitalele publice, ministrul Costache a declarat că programele naționale au primit mai multi bani. „Bugetele au fost suplimentate” și „are promisiuni” și la rectificare (de suplimentare - n.red.), a mai spus Costache.

„Ordonanța de Urgență se refera la programele nationale ale Casei (CNAS - n.red.) și,  in ambele cazuri, bugetul a fost suplimentat cu pana la 40-50 la sută pe actiunile prioritare si s-a suplimentat pentru programe nationale. Avem promisiuni... (...)  Programele naționale sunt in prima parte a anului, în jur de 300 de milioane de lei” pentru programele derulate de CNAS, a precizat ministrul Victor Costache.

Prin noua OUG adoptată de Guvernul Orban 1 pe 4 februarie 2020, serviciile medicale din cadrul programelor naționale de sănătate se pot derula și la spitale private, fără ca pacienților să le fie ceruți bani în plus. Astfel că pacienții nu vor putea fi taxați suplimentar în sistemul privat.

Ordonanța de Urgență modifică Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul Sănătății și prevede extinderea tratamentului pacienților tratați în cadrul programelor naționale de boli cronice, la alegere, și în spitale private. De asemenea, urgențele medicale vor putea fi tratate în premieră și la spitale private.

Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-02-12 23:33:40
Lucian

Intrebare: Cat veti deconta spitalului de stat si cat unui spital privat pentru cazuri similare ?

2020-02-13 02:50:49
Paine si circ in Romanica

Sponsorii au pompat bani in campania electorala iar acum cer favoruri inzecit de la aceste marionete umane, asa apar #noaptea ca hotii 25 de ordonante de urgenta despre care nu guitza nici un hastag ca #diaspora oricum este ocupata cu hore, manele si dansul pinguinului adoptat recent ca imn al #Diaspora Romana. Asta este unul din multele motive in urma carora romanii sunt numuti mamaligari prosti usor de manipulat, fara coaie, condusi de minoritati nationale de prosti ce sunt nu-s capabili sa aleaga un conducator in firea lui.

2020-02-13 13:43:00
Adrian

Nu era suficient ca sistemul medical de stat este saracit de infrastructura, medici, asistente, din lipsa banilor! Acum vine neica nimeni si mai ia din banii de la casele de sanatate si le da privatilor! Minunat! In plus, nu cred ca un serviciu prestat de privat va fi decontat la aceeasi valoare ca cel de la stat. De obicei, preturile sunt de cel putin 3 ori mai mari la privat, referitor la acelasi serviciu. Apoi, sa fim seriosi, de multe ori, calitatea nu este cea scontata! Oare nea asta a avut ideea geniala in timpul celor 5 zile de stat degeaba sau a celor 2 in care opera?

Alte articole din: POLITICĂ