Coronavirus - România: 3864 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

PNL pregătește trei scenarii pentru anul școlar. Anunțul vicepremierului Raluca Turcan

Monday, 23 March 2020, 10:52 Sursă: Realitatea.net

Sunt trei scenarii în privința anului școlar, în contextul coronavirusului: evaluările au loc conform calendarului inițial, evaluările sunt decalate sau anul școlar va fi repetat, a declarat, luni, RFI România, vicepremierul Raluca Turcan.

Raluca Turcan a solicitat Ministerului Educației o analiză privind evoluția cursurilor online, în contextul coronavirusului.

"Am solicitat o analiză din partea Ministerului Educației, tocmai pentru a vedea cum se desfășoară educația online și în baza programelor speciale create în parteneriat cu TVR pe educația copiilor. Plecăm de la principiul că nicio evaluare nu poate să fie în afara materiei predate. Dacă efectele predării online vom vedea că ating toate segmentele sociale, pentru că, evident, România are și segmente extrem de vulnerabile, unde accesul la Internet este îngrădit, unde inclusiv accesul la televiziune este deficitar, vom vedea în funcție de aceste evaluări cum vom proceda cu anul școlar", a declarat Raluca Turcan.

Vicepremierul precizează că există trei scenarii în privința anului școlar: "Sunt trei etape posibile, cel puțin din perspectiva mea. Una ar fi ca anul școlar să continue și evaluările să fie așa cum au fost prevăzute, dar e un scenariu destul de greu de atins, întrucât deja se prefigurează închiderea școlilor peste perioada anunțată. Al doilea scenariu ar fi al decalării evaluărilor, iar al treilea ar fi al repetării anului, însă vom vedea, e foarte-foarte dificil de afirmat acum care va fi soluția."

Raluca Turcan a mai spus că toate scenariile sunt posibile. "Nu există o țară în care să nu fie luate în considerare toate scenariile", a încheiat Turcan. 

 

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-03-23 16:16:27
Arestatii si pusi la MUNCA FORTATA !!!

Se pierde vremea si se induce ideea ca se poate ignora totul !!!

Alte articole din: ACTUAL