Vicepreședintele ANAF, suspect în dosarul deputaților Mădălin Voicu și Nicolae Păun

Wednesday, 10 February 2016, 16:26, Sursă: REALITATEA.NET

Mihai Gogancea Vătășoiu, vicepreședintele ANAF, a fost pus sub învinuire în dosarul deputaților Mădălin Voicu și Nicolae Păun. Acesta are calitatea de suspect, potrivit unor surse judiciare citate de Realitatea TV.

Adaugă părerea ta

Vicepreședintele ANAF a fost citat de procurori în dosarul celor doi deputați, Mădălin Voicu și Nicolae Păun, prezentându-se astfel la sediul DNA pentru a fi audiat. Acesta a refuzat să facă declarații.

DNA a emis un comunicat în care cere aviz de la Camera Deputaţilor pentru încuviinţarea urmăririi penale şi arestării lui Mădălin Voicu şi Nicolae Păun, pentru mai multe acuzaţii, într-un dosar privind spălarea de bani în două proiecte europene, desfăşurate de Partida Romilor, formaţiune condusă de Păun, preşedinte de onoare fiind Mădălin Voicu.

Procurorii notează că statul român a fost prejudiciat de cei doi, prin proiectele derulate, cu suma de 27 de milioane de lei .

Astfel, Voicu este acuzat de trafic de influență, fals în declarații, spălare a banilor, toate în formă continuată, în timp ce Păun este acuzat de săvârşirea a 7 infracţiuni, printre care: spălare de bani, deturnare de fonduri, cumpărare de influenţă sau schimbare, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor europene.

Totodată, un membru din familia lui Voicu a beneficiat de salariu virat de Partida Romilor, fără a presta vreo activitate. DNA precizează că Voicu a primit bani pentru interveni pe lângă demnitari şi funcţionari, astfel încât proiectele cu finanţare europeană să fie aprobate.

De asemenea, Nicolae Păun a făcut demersuri astfel încât ANAF să nu încaseze sumele aferente deciziilor de impunere emise către persoanele angajate în mod fictiv, în cadrul Partidei Romilor Pro Europa. Aceasta, în condițiile în care, persoanele (cetățenii de etnie romă care au fost incluși în mod fictiv în proiectele și acțiunile Asociației Partida Romilor „Pro Europa”) au primit decizii de plată din partea instituțiilor statului.

Totodată, după ce aflat de ancheta DNA, Păun a încercat să determine mai multe persoane, prin corupere, în mod direct, sau prin intermediari, să nu dea declarații sau sa dea declarații mincinoase cu privire la activitatea derulată în cadrul Asociației Partida Romilor Pro Europa, in contextul derulării celor două proiecte cu finanțare europeană menționate mai sus.

Citește și:

DNA cere aviz pentru arestarea deputaţilor Mădălin Voicu şi Nicoale Păun, pentru spălare de bani