Coronavirus - România: 235586 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Veste extraodinară! S-a descoperit un leac extrem de eficient în tratarea maladiei Lyme

Tuesday, 20 December 2016, 16:25 Sursă: REALITATEA.NET

Aplicat timp de trei zile, la cel mult 72 de ore de la mușcătura căpușei, acest unguent a arătat o eficiență de 100%, potrivit testelor efectuate pe un eșantion de 1.000 de pacienți, relatează France Presse.

"Nici unul nu a dezvoltat boala Lyme", a declarat coordonatorul studiului, Bernd Jilma, de la Universitatea de medicină din Viena. În paralel, au fost declarate șapte infecții la grupul tratat cu un placebo, potrivit rezultatelor acestui studiu internațional publicat de revista britanică Lancet Infectious Diseases.

Identificată pentru prima dată în Statele Unite în 1975, boala Lyme, maladie bacteriană, poate duce la grave complicații neurologice și articulare dacă nu este detectată și tratată la timp. Protocolul de tratament clasic pentru un suspect de borelioză constă în administrarea de antibiotice timp de trei săptămâni.

Aplicarea unui unguent preventiv, timp de trei zile, ar permite, în majoritatea cazurilor, evitarea recurgerii la această medicație, conform acestui studiu pentru faza II/III, care trebuie să fie însoțit de cercetări de confirmare, înainte de o aplicare la scară largă.

Boala Lyme se extinde în Europa, cu 200.000 de noi cazuri pe an, spun autorii. În Europa, 20% dintre căpușe sunt purtătoare ale boreliozei și aproximativ 5% din mușcături duc la transmiterea bolii, conform estimărilor.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL