Alegeri locale 2020 Vezi mai multe detalii

Veste dură pentru australieni: Melbourne, capitala statului Victoria, reintră în CARANTINĂ

Saturday, 08 August 2020, 10:53 Sursă: Realitatea.net

Autor: Baragan Daniela

Melbourne, orașul cu cinci milioane de locuitori a devnit orașul fantomelor. Străzile vibrante de altă dată au devenit goale. Capitala statului Victoria a raportat 471 de noi cazuri de COVID-19 și opt decese în ultimele 24 de ore.

"Orașul este gol, mă simt ciudat", spune un australian.

"Este ireal", adaugă un altul.

"Este ca și cum te-ai duce la cimitir", spune altcineva.

Premierul australian i-a îndemnat pe locuitorii din Melbourne, care au îndurat deja săptămâni de restricții mai puțin severe, să rămână calmi și să evite să cumpere produse în exces, în contextul în care supermarketurile au înregistrat creșteri puternice ale cererii.

"Este un lucru dur prin care treceți acum. Suntem aici ca să vă ajutăm pe toate căile posibile ca să treceți peste asta", este mesajul transmis de Scott Morrison, premierul Australiei.

Statul Victoria este acum epicentrul pandemiei de coronavirus dn Australia, cu peste 13.000 de cazuri de COVID-19 înregistrate oficial.

Australia înregistrează, până în prezent, aproximativ 20.000 de cazuri de COVID-19 și 255 de decese provocate de această afecțiune, un bilanț mult mai scăzut decât cel din multe alte țări dezvoltate.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL