Verificarea diplomelor de studii la angajare, obligatorie - propunere din PSD

Monday, 07 October 2019, 12:28 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Recent, în presă au apărut unele informații conform cărora ministrul Economiei, Niculae Bădălău, ar fi încercat să o convingă pe Ecaterina Andronescu, în calitatea sa de președinte a Senatului Universității Politehnice București, să introducă diploma falsă a fostului director general de la Transelectrica, Marius-Dănut Carașol, în sistemul informatic al Universității Politehnice.

La solicitarea Realitatea de Călărași, Ecaterina Andronescu a comentat acest subiect.

„În momentul apariției acelor informații, eu l-am sunat pe Niculae Bădălău, în calitatea sa de ministru al Economiei, și i-am spus că acea diplomă nu a fost reală, și că este un fals, și să-și ia măsurile care se cuvin.

Deci EU l-am sunat pe domnul senator și pentru că am aflat că se ține Consiliul de Administrație al Transelectrica, condus de profesorul Mircea Coșea, l-am sunat și pe profesorul Coșea să-i confirm că acest document este un fals și nu a fost niciodată eliberată de Politehnică.", a declarat, la Călărași, Ecaterina Andronescu.

Ecaterina Andronescu consideră necesară verificarea obligatorie a diplomelor de studii a persoanelor care acced în funcții publice, afirmând că bazele de date ale Universităților permit verificarea acestor documente.


Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: EDUCAŢIE