Coronavirus - România: 63762 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Varoufakis. Zece declaraţii care au speriat Troica

Monday, 06 July 2015, 15:09 Sursă: REALITATEA.NET

Cele mai tari declaraţii ale superstarului politic grec, fostul ministru de finanţe, Yanis Varoufakis:

"Ce vor cei de la Bruxelles şi din Troica ar fi un vot "DA" care să învingă şi să umilească grecii. De ce ne-au forţat să închidem băncile? Ca să bage frica în oameni. Şi atunci când răspândeşti frica se cheamă că eşti terorist".

"Propunerea mea a fost ca Grecia să-şi anunţe incapacitatea de plată pur şi simplu... şi să-i arate degetul Germaniei şi să-i spună "acum poţi să-ţi rezolvi problema singură"."

"Sunt tratat ca un ciudat pentru că vorbesc macroeconomie... E uimitor pentru mine că să ai nişte discuţii quasi-sofisticate despre economie e considerat a fi proastă creştere."

"O gaşcă de politruci, în stare de negare a naturii crizei economice, face politici asemănătoare bombardamentelor intensive asupra naţiunilor europene ca să le salveze".

"Economia biblică lasă pe toată lumea fără vedere şi fără dinţi"

"Grecia e absolut şi ireversibil dedicată rămânerii în zona euro. Problema e că atunci când eşti acolo, treaba stă ca în melodia celor de la Eagle, "Hotel California" - poţi să pleci când vrei, dar n-ai voie să părăseşti hotelul.

"Esop a spus celebra parabolă cu furnica economisind pentru iarnă şi cu greierele care nu a făcut-o. Greierii din toate ţările eurozonei şi de afară au cauzat criza. Şi acum furnicile din Germania şi din Grecia plătesc."

"Eurozona seamănă cu o barcă frumoasă care a fost lansată într-un ocean liniştit în 2000. Apoi, la prima furtună care a lovit-o, în 2008, au început să apară grave probleme structurale. Am început să luăm apă. Şi, desigur, oamenii de la clasa a 3-a, ca în Titanic, au început să simtă primii că se vor îneca."

"Franklin D. Roosevelt, 1936: "Mă urăsc toţi la unison; şi le primesc ura cu braţele deschise". Un citat foarte pe inima mea şi după realităţile zilelor noastre".

"aș preferă să îmi tai mâna decât să semnez o propunere de salvare care să nu includă o restructurare a datoriei Greciei”


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL