Vacanțele ieftine în Grecia ar putea deveni istorie, după noul plan de reforme

Wednesday, 24 June 2015, 09:38 Sursă: REALITATEA.NET

Operatorii turistici avertizează că o astfel de măsură ar putea să echivaleze cu un "sărut al morţii„ pentru singura industrie profitabilă din Grecia.

Turismul este la acest moment cea mai profitabilă sursă de venituri pentru Grecia, motiv pentru care guvernul elen are în vedere dublarea taxelor şi impozitelor pentru acest sector, în speranţa că astfel se va reuşi plătirea datoriei către Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi Banca Centrală Europeană (BCE).

Măsura ar urma să vizeze hotelurile şi restaurantele, notează Daily Mail. O astfel de măsură va duce automat şi la creşterea tarifelor practicate, iar turiştii vor fi nevoiţi să plătească mai mult pentru o masă la restaurant sau pentru cazare.

Astfel, impozitele pentru restaurante ar urma să crească de la 13% la 23%, iar pentru hotelieri de la 6,5% la 13%, potrivit Adevarul.ro. O altă propunere, susţinută de premierul elen Alexis Tsipras, vizează creşterea impozitului în cazul mai multor insule care beneficiau de o reducere a TVA-ului de 30% faţă de restul Greciei.

O nouă reuniune a miniștrilor de finanțe din zona euro va avea loc miercuri seară, la Bruxelles, pentru a găsi un acord între Grecia și creditorii săi și a evita intrarea acestei țări în incapacitate de plată.

"Toate părțile sunt hotărâte să găsească o soluție. Noile propuneri ale Greciei sunt un pas înainte", a declarat Donald Tusk , a anunțat luni președintele Consiliului European.

Premierul grec, Alexis Tsipras, și instituțiile creditoare (UE, BCE și FMI) "vor lucra împreună acum, astfel ca Eurogrupul (miniștrii de finanțe ai zonei euro) să obțină rezultate miercuri seară care să poată fi prezentate joi dimineață", a subliniat Tusk.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL