Vă mai amintiți de pagere? Câte astfel de dispozitive au mai rămas active în prezent

Friday, 12 May 2017, 13:20 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Doar 1.000 de pagere mai sunt active în reţeaua Vodafone din Marea Britanie. Acestea sunt utilizate în spitale, de personalul de pe ambulanţe, pompieri şi membrii gărzii de coastă.

Pagerele funcţionează în propria reţea radio, independentă de cea GSM. Ele sunt preferate de personalul medical deoarece reprezintă o modalitate simplă şi rapidă de comunicare. De exemplu, în cazul în care un pacient suferă un atac de cord într-un spital, medicul primeşte mesajul „atac de cord”, etajul şi numărul salonului, scrie Go4it.

Vodafone a vrut la un moment dat să vândă afacerea cu pagere companiei rivale PageOne, dar tranzacţia nu a fost aprobată de autorităţile antitrust. Vodafone spune că nu mai merită să modernizeze reţeaua pentru pagere, care are nevoie de investiţii pentru a funcţiona în continuare. Un abonament pentru pager costa aproximativ 4 lire sterline pe lună.

Pagerele au fost folosite pentru prima dată de doctori în anii 1950. Britanicii care doresc să folosească în continuare dispozitivele vor trebui să se mute la operatorul PageOne, singurul care mai oferă un astfel de serviciu. 

În România, pagerele au dispărut de ani buni. În 2003, singurul operator care mai oferea acest serviciu era Radiotel. Site-ul companiei este în acest moment inactiv.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: ȘTIINȚĂ ȘI TEHNOLOGIE