USAID a încheiat programele în România

Monday, 30 November -1, 00:00 Sursă: Realitatea TV

După 17 ani, programul USAID pentru România a ajuns la final. Datorită programului derulat de Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională, România a reuşit să treacă mai uşor peste perioada de tranziţie, după 1989.

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Nicholas Taubman, a trecut în revistă succesele înregistrate de ţara noastră: "SUA au investit peste 600 de milioane de dolari în România din 1990, ca asistenţă economică şi de dezvoltare, iar România a folosit acest sprijin pentru a realiza reforme democratice şi economice. Prin aceste reforme, România a reuşit să încheie un proces de transformare extraordinară în ultimii 17 ani, devenind membru al NATO şi al Uniunii Europene."

Ministrul român de Externe, Adrian Cioroianu, a subliniat că încheierea programului USAID este un semnal extrem de important pentru România: "Este poate semnificaţia faptului că societatea noastră s-a maturizat".

Cioroianu a mai declarat că România va folosi experienţa acumulată din parteneriatul cu SUA pentru a acorda asistenţă de dezvoltare unor state din zonă, cum ar fi Republica Moldova, Georgia şi Serbia.

Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL