UNPR a reacționat referitor la pensiile militare și l-a "aplaudat" pe Ponta

Monday, 10 June 2019, 11:32, Sursă: REALITATEA.NET

UNPR a remis un comunicat de presă referitor la "decizia fostului prim-ministru Victor Ponta de a stabili între prioritățile sale și ale partidului său aplicarea integrală a Legii 223/2015 privind pensiile militare de stat"

Adaugă părerea ta

Redăm mai jos comunicatul integral:

"UNPR salută decizia fostului prim-ministru Victor Ponta de a stabili între prioritățile sale și ale partidului său  aplicarea integrală a Legii 223/2015 privind pensiile militare de stat.

UNPR își afirmă întreaga susținere pentru Victor Ponta în acest demers, pe care îl considerăm unul corect, reparator și necesar în contextul în care această lege, benefică pentru militari, a suferit numeroase modificări începând cu anul 2016.

Președintele UNPR Gabriel Oprea a inițiat și a susținut adoptarea Legii 223/2015 în Parlamentul României, în perioada în care a asigurat interimatul funcției de prim-ministru. Gabriel Oprea a fost și este un susținător al intereselor legitime ale militarilor, polițiștilor, jandarmilor, pompierilor și ale tuturor funcționarilor care lucrează 24 de ore din 24, 7 zile din 7 pentru români și pentru România.

După plecarea Guvernului Ponta, Legea 223/2015 a suferit numeroase modificări, care au afectat drepturile rezerviștilor, deoarece politicieni ajunși în anumite funcții, care, din necunoaștere și din rea-voință, au introdus pensiile militare în categoria „speciale și nemeritate”.
Pensiile militare nu sunt speciale și nici privilegii, ci reprezintă recunoașterea pe care societatea o datorează celor care îmbracă haina militară și își slujesc țara sub jurământ.
România are obligația să-și trateze militarii cu onoare și recunoștință, așa cum o fac toate statele membre NATO.

UNPR va lupta pentru ca militarii, polițiștii, pompierii, jandarmii, cei care își dedică viața și cariera domeniului securității naționale, să primească înapoi drepturile tăiate și va susține toate demersurile care vor conduce la aplicarea Legii 223, așa cum a fost adoptată în anul 2015".

Ieri, Victor Ponta, președintele partidului PRO ROMÂNIA, a anunțat pe Facebook că în "pachetul de priorități politice pe care le susținem și care reprezintă condițiile obligatorii pentru a avea un parteneriat în perioada următoare" este inclusă și "aplicarea integrală a legii 223/2015 - pensiile militare nu sunt pensii speciale".