Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Unde și-ar fi ascuns Cristiano Ronaldo banii obținuți din fraudă. Suma este FABULOASĂ!

Thursday, 22 June 2017, 16:55 Sursă: REALITATEA.NET

Starul portughez şi anturajul său ar fi recurs la o inginerie financiară bine pusă la punct pentru a ascunde de fiscul spaniol o parte a veniturilor jucătorului. Mediapart asigură că Ronaldo a folosit un cont în Elveţia, deţinut de o firmă cu sediul în Panama, pentru a disimula 150 de milioane de euro. Aceste informaţii contrazic versiunea jucătorului, care susţine că a respectat întotdeauna legea, arată Agerpres. 

Potrivit Mediapart, Ronaldo a creat cu complicitatea mamei sale o structură ecran numită Brockton încă din anul 2003. Această fundaţie dispunea de un cont la banca ABN Amro din Geneva pentru a gestiona drepturile la imagine ale atacantului. Brockton ar fi cedat apoi administrarea acestor drepturi firmei Tollin cu sediul în Insulele Virgine. 

În acelaşi timp, jucătorul dispunea de o societate britanică numită CR7 LLP, care i-ar fi permis să înşele administraţia fiscală engleză în perioada în care a evoluat la Manchester United (2003-2009). El ar fi utilizat aceeaşi inginerie financiară după ce s-a transferat la Real Madrid, până în 2016, când justiţia spaniolă a început ancheta sa. Firma Brockton nu mai există acum. 

În opinia Mediapart, aceste elemente arată clar că a existat voinţa unei fraude şi aceasta l-ar putea costa foarte scump pe Cristiano Ronaldo, dacă nu va putea dovedi că a fost de bună-credinţă. Madrilenul va fi audiat pe 31 iulie şi va trebui să facă lumină în această afacere. 

Presa spaniolă a anunţat zilele trecute că portughezul este dispus să plătească 14,8 milioane euro pentru a evita o posibilă condamnare la închisoare. Procuratura din Madrid l-a acuzat pe Ronaldo de o presupusă evaziune fiscală de 14,7 milioane euro, legată de drepturile sale de imagine încasate în perioada 2011-2014. 

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL