Coronavirus - România: 19669 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

A dat în judecată Primăria pentru un salariu mai mare

Monday, 07 October 2019, 13:08 Sursă: REALITATEA.NET

Viceprimarul este nemulţumit de cei aproape 10.000 de lei pe care îi primește în prezent în fiecare lună.

Acţiunea în instanţă a fost deschisă de viceprimarul Cristian Ganea pentru obţinerea unui spor de 25% aplicat la salariul brut pe care îl are, de 16.640 pe lună, informează Observatorul prahovean.

Acţiunea în instanţă a fost depusă împotriva edilului Adrian Florin Dobre şi a municipalităţii.

Pe rolul Tribunalului Prahova, Sectia a II-a civilă, de contencios administrativ si fiscal, se judecă un proces mai puțin obișnuit. Viceprimarul Ploieștiului, Cristian Ganea, solicită de la Primărie și de la edilul șef Adrian Dobre o majorare de leafă sub forma unui spor de 25% la salariul său brut de 16.640 de lei.

Motivul invocat de viceprimar este legat de faptul că a avut pentru o perioadă în subordine Direcția Relații Internaționale a primăriei, care coordonează proiectele finanțate din fonduri europene. Ulterior, direcția respectivă a trecut în subordinea primarului Adrian Dobre, care beneficiază de sporul respectiv.

Ganea a obținut anul trecut din veniturile de viceprimar și consilier local suma de 113.961 de lei, de trei ori mai mult decât soția care lucrează în domeniul privat.

În schimb, primarul Dobre a obținut anul trecut venituri din salarii cu 20.000 de lei mai mici decât viceprimarul Ganea, respectiv 94.442 lei, potrivit Observatorul prahovean.

Procesul a fost intentat în luna aprilie, iar instanța se va pronunța miercuri, pe 9 octombrie.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL