Coronavirus - România: 191102 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Un român din Norvegia a fugit la spitalul de arși din Bergen și a făcut un lucru senzațional

Friday, 06 November 2015, 21:09 Sursă: REALITATEA.NET

O echipă de medici norvegieni va pleca mâine spre România pentru a selecta dintre victimele tragediei din club Colectiv pacienții care pot fi transportați în vederea acordării de îngrijiri medicale într-un spital de arși din Norvegia.

Totul se întâmplă datorită lui Pavel Popescu-un român stabilit în Norvegia- care i-a sunat la o oră târzie din noapte pe medicii spitalului din Bergen și i-a "implorat" să accepte transferul unor victime ale incendiului de săptămâna trecută, scrie Hotnews.

După o ședința a consiliului spitalului, norvegenii și-au dat acceptul și, prin intermediul secretarului de stat Dorel Sandesc, contactat ulterior de Pavel, au fost puse la punct detaliile venirii acestora.

În plus, medicii norvegieni susțin că vor veni împreună cu un coleg de la Centrul de Arși din Helsinki, existând posibilitatea că unul sau doi pacienți să primească ajutor medical în Finlanda.

Ce a povestit Pavel Popescu pe Facebook:

Aseara, Daniel P. Funeriu pe care il cunosc bine din Timisoara imi scrie pe facebook: "daca vrei sa faci ceva pentru tara, gaseste un spital din Norvegia care sa primeasca un ars de la Bucuresti" Si ma roaga de urgenta sa gasesc o posibilitate de a transfera niste pacienti aici intr-un spital pentru tragedia de la ‪#‎colectiv‬ (tinand cont de faptul ca Norvegia are unul dintre cele mai bune sisteme de sanatate din lume). Mi-a dat si un nume de contact al Secretarului de Stat din MS Dorel Săndesc
Prin contactele mele directe cu oficialitatile locale am reusit sa intru pe fir cu boardul Spitalului de Arsi din Bergen (unul din cele mai profesioniste spitale din Norvegia), atentie la ora 22:00!
Am sunat (pentru ca nimeni din ambasada sau din tara nu facea nimic) si i-am implorat de-a dreptul sa ne ajute de urgenta in situatia arsilor. Unul dintre inimosii doctori, din boardul spitalului, Stian Almeland mi-a garantat ca dimineata la prima ora, consiliul spitalului se va intruni sa ia o decizie in privinta ajutorului urgent pe care ni-l pot oferi si ne vor contacta. L-am sunat apoi Dorel Sandesc pe care l-am rugat sa scrie de urgenta un mail catre Stian cu tot ce avem nevoie spunandu-i sa ceara maximul pentru ca aveam garantia ca acesti oameni ne vor ajuta.
Ministrii nostri sunt pe alta lume. Este evident ca aveam nevoie urgenta de ajutor dar ceva e in neregula. Vreau totusi sa spun ca am apreciat promptitudinea Secretarului de stat Dorel Sandesc care a intrat imediat in contact cu cei care imi promisesera ca vor face tot posibilul sa ne ajute si intr-un timp excelent zic eu s-a concretizat un AJUTOR NEASTEPTAT! O echipa de trei medici profesionisti zboara maine dimineata la prima ora spre Bucuresti pentru a ne ajuta si a selecta o lista de pacienti pe care ii vor trata in spitalul din Bergen suportand absolut toate costurile tratamentelor. Tot ei si-au contactat un alt prieten specialist din Finlanda care zboara si el spre Bucuresti si va transfera pacienti in Spitalul de Arsi din Helsinki! Se poate romani, se poate!


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL