Un primar din Suceava a anulat Crăciunul, Anul Nou și Boboteaza în localitate

Friday, 21 December 2018, 19:16 Sursă: REALITATEA.NET

Primarul Neculai Miron a anulat în ultimul moment spectacolele organizate în mod tradițional la Bosanci pentru Crăciun, Anul Nou și Bobotează, refuzând să aplice o hotărâre a Consiliului Local.

Adaugă părerea ta

Consiliul Local al comunei Bosanci a aprobat în ședința de joi Hotărârea nr. 62/2018 privind aprobarea proiectului cultural „Obiceiuri de Iarnă Bosâncene”. Conform hotărârii, în comuna Bosanci ar fi urmat să fie organizate trei evenimente publice pentru Crăciun, Anul Nou și Bobotează.

Joi, 27 decembrie, era programat un concert de colinde și cântări de Nașterea Domnului, la Căminul Cultural Bosanci, cu durata de cel puțin trei ore. Pe scenă ar fi urmat să evolueze grupuri corale de la toate cultele religioase din localitate, Corul Bărbătesc al Bisericii Ortodoxe Bosanci, Fanfara „Costică Cracană” Bosanci, și soliștii Andreea Haisan, Grigore Gherman și Alexandru Brădățan. Pentru toți copiii erau pregătite pachete cu dulciuri și fructe.

În ajunul Anului Nou, la 31 decembrie, la Căminul Cultural Bosanci erau programate obiceiuri de Anul Nou. Timp de două ore, pe scenă ar fi evoluat Formația „Hurta Frumoșii” Bosanci și alte două cete de mascați.

În fine, la 7 ianuarie 2019, la Căminul Cultural Bosanci era programat Balul Gospodarilor de Bobotează. Invitați speciali erau Angelica Flutur și Alexandru Brădățan, Formația „Nicolae Vieru”, Formația „Costică Cracană” și Hurta Frumoșii Bosanci. Evenimentul ar fi avut o durată de șapte ore.

Sursa: realitateadesuceava.net