Un nou sistem pentru diagnosticarea cancerului la sân, disponibil în România

Tuesday, 05 May 2015, 15:17 Sursă: REALITATEA.NET

Unul dintre cele mai performante sisteme pentru diagnosticarea cancerului la sân, mamografia digitală cu tomosinteză: Selenia DIMENSION 3D HOLOGIC este de astăzi disponibilă şi în România. 

Adaugă părerea ta

Utilizată în 50 de țări, mamografia digitală cu tomosinteză deține o tehnologie direct digitală, care permite vizualizarea imediată, atât a proiecțiilor, cât și a imaginii 2D și a imaginii recompuse 3D a sânului.

Inovaţia este reprezentată de Softul C-view, prin intermediul căruia se realizeză imagini 2D în timpul vizualizării imaginilor de tomosinteză, eliminând expunerea ulterioară la radiaţiile X şi reducând gradul de iradiere a sânului.

Tomosinteza sau mamografia tridimensională (3D) a sânului, adusă în ţara noastră de Sanador, reduce interferența și suprapunerile de țesut prin captarea de imagini tridimesionale ale sânului și evidențiază mult mai ușor leziunile canceroase, mai ales la femeile cu sânul dens, care prezintă un risc crescut. Procedura este mai puțin dureroasă, sânul fiind așezat între un compresor și o placă detector.

“Mamografia digitală cu tomosinteză este un instrument deosebit de valoros deopotrivă pentru medici şi pacienţi, prezent acum în Clinica Sanador Victoriei. Acesta permite o mai bună vizualizare a lezunilor şi o scurtare a duratei procedurii; reduce iradierea şi expunerile suplimentare şi imbunătăţeşte diagnosticul mamografic la persoanele cu sân dens” declară dr. Mihaela Sebeni, medic primar radiologie imagistică medicală cu competențe în tomografie computerizată, senologie imagistică, ultrasonografie generală.

Mamografia digitală cu tomosinteză se recomandă, cu precădere, în cazul predispoziției pacientului la cancerul mamar (existența în familie a unor factori de risc de cancer mamar și a unui istoric personal care favorizează apariția bolii), pentru a descoperi leziuni noi sau pentru o a doua opinie.

Selenia Dimension 3D Hologic este considerat lider în mamografia digitală, revenindu-i premiul „Best in KLAS 2013”.