Coronavirus - România: 3864 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Un incinerator gigant de deșeuri municipale va fi amplasat în București

Wednesday, 28 August 2019, 09:45 Sursă: REALITATEA.NET

„În Municipiul București există o acoperire incompletă a colectării separate a deșeurilor. Astfel, rata de depozitare a deșeurilor municipale este destul de mare, fiind una dintre cele mai mari din UE, iar rata de reciclare destul de mică. Prin urmare, este necesară modernizarea infrastructurii existente și acoperirea colectării separate pentru a se îndeplini, pe de o parte, obiectivele stabilite în Directiva-cadru privind deșeurile, care impune pentru reutilizarea și reciclarea a cel pușin 50% a hârtiei, metalului, sticlei și plasticului din deșeurile menajere similar în 2020 și pregătirea pentru reutilizare, reciclare și alte forme de recuperare a cel puțin 70% din deșeurile din construcții și desființări”, se arată în raportul de specialitate al proiectului votat în ședința CGMB.

Consilierul PNL Ciprian Ciucu declară la RFI că Bucureștiul nu produce atât gunoi cât va trebui să ardă acel incinerator, astfel că pentru ca investiția să fie justificată, va trebui să facem rost de gunoi care să fie ars la București din țară și import. Ciprian Ciucu mai spune că "filtrele sunt extrem de scumpe și nu am încredere că vor fi schimbate permanent, decontând-se totul în plămânii noștri. În plus, cenușile rezultate din arderi sunt extrem de toxice iar depozitarea acestora pentru ca microparticulele otrăvitoare pot fi o altă problemă”, explică consilierul liberal.

“Ideea e că în București avem o problemă serioasă cu gropile de gunoi. Acestea nu sunt suficient de bine îngrijite iar gunoiul este foarte mult. Pe de altă parte, ceea ce ne-a luat prin surprindere este că doamna primar propune o soluție cu un incinerator foarte mare, de care nu avem nevoie, în sensul că acesta ca să meargă trebuie să ardă 245 de ore din 24, 7 zile din 7, o cantitate de gunoi pe care Bucureștiul nu o produce. (...) Totuși, este vorba de un incinerator foarte mare care, până la urmă, că vrem, că nu vrem, poluează”, adaugă Ciprian Ciucu.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL