Coronavirus - România: 19517 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Tânărul ars de la Piatra Neamț, transferat în Belgia. Pacientul, în stare stabilă

Thursday, 01 November 2018, 14:51 Sursă: REALITATEA.NET

UPDATE: Tânărul rănit grav în explozia de miercuri, de la Piatra Neamț, a ajuns cu bine la spitalul de arși din Belgia și este în stare stabilă, anunță deputatul PNL Pavel Popescu, care s-a implicat în transferul pacientului, așa cum a făcut și acum 3 ani pentru o parte dintre răniții din clubul Colectiv.

"Alexandru a ajuns cu bine în spitalul de arși din Belgia. Este stabil! Doamne-ajută!", a scris Pavel Popescu, pe pagina sa de Facebook.

Alexandru, tânărul de 28 de ani din Piatra-Neamț, rănit grav după explozia de miercuri, a fost transferat în Belgia, dar numai după multe emoții.

Un funcționar din Guvernul României a refuzat dimineață să facă plata către spitalul din Belgia unde trebuia transferat la ora 10:00, scrie Realitateadeneamt.net.

A fost nevoie de intervenția primului ministru și asta pentru că deputatul Pavel Popescu nu s-a lăsat învins de sistemul birocratic și a ales să facă tot ceea ce este omenește posibil pentru a salva o viață.

”Mă aflu în clădirea Guvernului. Am venit la doamna Dăncilă pentru a o ruga să dea un telefon la un funcționar care a refuzat să facă o plată pentru pacientul care trebuia să fie transportat astăzi dimineață. M-am dus peste biroul primului ministru, în Guvernul României, pentru că astăzi, un funcționar poate să stea în calea vieții unui om.

Am plecat de la doamna Dăncilă care i-a dat mână liberă doamnei ministru Pintea, care plângea pe coridor, că n-a dormit toată noaptea din cauza birocrației și a funcționarilor din România”, a declarat deputatul Pavel Popescu într-un material video, postat pe pagina sa de Facebook.

Ulterior, o aeronavă Alenia C27 Spartan a ajuns la Iaşi, din București, pentru a-l prelua pe tânărul rănit, iar aceasta a şi decolat, joi seară, spre Charleroi, Belgia.

"O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni de evacuare medicală, efectuează joi, 1 noiembrie, o misiune umanitară de urgenţă pe ruta Iași – Bruxelles, Belgia, pentru transferul unui pacient din Piatra Neamț, rănit în urma unei explozii. Pacientul aflat în comă indusă, cu arsuri de gradul III pe 75% din suprafața corpului, va fi asistat pe timpul zborului de către o echipă medicală SMURD din cadrul Spitalului de Urgență Floreasca și de o echipă medicală militară și va fi transportat la Spitalul Grand Hôpital de Charleroi, din Belgia. Misiunea se efectuează la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, ca urmare a acordului primit din partea instituției medicale belgiene la apelul lansat de către Ministerul Sănătății pentru transferul rănitului. Aeronava militară a decolat de pe Aeroportul Internațional Iași în jurul orei 16.30", informează Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

Sursa foto: DSU

Reamintim că Alexandru a fost surprins, miercuri, de suflul exploziei produsă în apartamentul său din cauza unei acumulări de gaze. Cu toate acestea, tânărul a reușit să iasă singur din casă, a coborât în fața blocului unde a așteptat abulanța care l-a transportat la Spitalul Județean din Piatra-Neamț. De aici a fost transferat la Iaşi cu o ambulanţă.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL