Coronavirus - România: 18429 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Un director al CNADNR, demis după o şedinţă cu ministrul Transporturilor. API: "Nu e suficient"

Thursday, 26 November 2015, 07:47 Sursă: REALITATEA.NET

Costescu a cerut conducerii CNADNR "măsuri ferme pentru îmbunătățirea imediată a gestionării proiectelor și pentru găsirea unor soluții viabile de continuare și finalizare a proiectelor", se precizează într-un comunicat remis de Minister. Răspunsul a venit ulterior, când unul din directorii Companiei a fost revocat din funcţie.

"În urma datelor prezentate de către CNADNR, au fost discutate atât întârzierile de la termenele propuse, cât și unele carențe de ordin administrativ ale persoanelor responsabile cu gestionarea proiectelor. În acest sens, la sfârșitul discuțiilor am solicitat conducerii CNADNR măsuri ferme pentru îmbunătățirea imediată a gestionării proiectelor și pentru găsirea unor soluții viabile de continuare și finalizare a proiectelor", a precizat Costescu.

La scurt timp, CNADNR a transmis, la rândul său, un comunicat prin care a informat că unul dintre directorii Comapaniei a fost revocat din funcţie.

"Conducerea Companei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a decis astăzi, 25 noiembrie 2015, revocarea doamnei Renata Bendeac din funcţia de director general adjunct al Direcţiei Generale de Implementare Proiectare de Infrastructură Rurieră. Atribuţiile de director general adjunct al acestei direcţii au fost preluate de către directorul Direcţiei Achiziţii Publice şi Pregătire Proiecte, domnul Horia Nicolae", a transmis CNADNR.

Totuşi, Asociaţia Pro Infrastructura (API) susţine că această demitere nu este suficientă pentru rezolvarea problemelor.
"Revocarea doamnei Bendeac este un prim pas, dar nu este nici pe departe suficient. Principalul responsabil în calitate de director general al companiei în ultimii doi ani este domnul Narcis Neaga, directorul general", a declarat Cătălin Drula, vicepreşedinte API pentru Hotnews.

"Dumnealui are o istorie de contraperformante, începând cu cele trei încercări de concesiune ale autostrăzii Comarnic-Braşov esuate şi terminând cu primul an în care avem o evoluţie "negativă" a numărului de kilometri de autostradă în operare. Domnul ministru trebuie să schimbe urgent această conducere a CNADNR, care a avut miliarde de euro la dispoziţie şi nu a reuşit să-i folosească. Nu în ultimul rând, pregătirea celui mai important proiect de infrastructură al României, autostrada Sibiu-Piteşti, merge prost, avem deja întârzieri şi o documnetaţie de slabă calitate. Trebuie urgent numite la Direcţia Tehnică din CNADNR şi la Unitatea care se ocupă de proiect persoane de înaltă calificare şi competenţă", a adăugat el.

Pe de altă parte, în şedinţa de miercuri s-a discutat şi despre situaţia pregătilor pentru iarna 2015-2016.

"Analiza la zi a stadiului pregătirii companiei pentru iarna aceasta ne-a indicat că de la ultima situație prezentată, atunci când era asigurată contractarea pentru deszăpezire în procent de 70%, a evoluat la 78%. Suplimentar, 20% din activitatea de deszăpezire poate fi acoperită, în perioada imediat următoare, cu cele 684 de utilaje proprii, din care 100 sunt autofreze achiziționate recent", a declarat Costescu.

"Am solicitat CNADNR să îndeplinească și să respecte procedura de achiziție, astfel încât, în cel mai scurt timp să fie încheiate contractele de deszăpezire pentru întreaga rețea de autostrăzi și drumuri naționale din România. Până la finalizarea acestor contracte, în funcție de condițiile meteo, în caz de nevoie, am solicitat CNADNR redistribuirea utilajelor din dotarea proprie pentru asigurarea necesarului", a mai spus ministrul Transporturilor.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL