Coronavirus - România: 500273 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Un bărbat a băut 5 energizante pe zi, timp de 3 săptămâni. Medicii au înlemnit când au văzut că...

Tuesday, 14 November 2017, 15:40 Sursă: REALITATEA.NET

Medicii din cadrul Universităţii din Florida au descoperit legătura dintre consumul de băuturi energizante şi efectele asupra sănătăţii. Înainte de a se îmbolnăvi, pacientul de 50 de ani a consumat până la cinci energizante pe zi timp de trei săptămâni, pentru a-l ajuta să reziste în timpul muncii de constructor.

Băutura conţinea 40 de miligrame de vitamina B3, cunoscută ca şi niacină. Ingredientul este prezent în majoritatea băuturilor energizante, experţii recomandă consumarea a maximum 17 miligrame de niacină pe zi pentru bărbaţi şi 13 miligrame pe zi pentru femei. Limita toxică a niacinei este de 500 de miligrame, dar efectele acumulate ale consumului substanţei pe termen lung au provocat afecţiunea bărbatului, spun doctorii.

Pacientul a început să sufere de dureri abdominale, graţă şi vărsături, iniţial acesta considera că sunt provocate de răceală. Însă când pielea sa a devenit galbenă, iar urina s-a a căpătat o culoare închisă bărbatul a consultat medicul.

După consult, medicii au descoperit că bărbatul suferea de diferite tipuri de hepatită. Deşi avea virusul hepatitei C în corp, medicii nu îşi explică apariţia bruscă a simptomelor. De asemenea, pacientul a declarat că şi-a schimbat modul de viaţă, renunţând de ceva timp la consumul de alcool, nicotină, droguri sau relaţii sexuale riscante. În cele din urmă, doctorii au descoperit cauza - consumul de energizante.

Pacientul a reuşit să se recupereze, dar medicii sunt încă îngrijoraţi în ceea ce priveşte efectele negative ale băuturii.

Sursa: descopera.ro


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL