Un angajat "umilit în fața colegilor" va primi 10.000 euro despăgubire de la firma din România

Tuesday, 23 May 2017, 12:31, Sursă: REALITATEA.NET

Subsidiara locală a grupului suedez Ericsson a fost obligată de instanță, în urma unei decizii definitive, să plătească unui angajat daune morale de 10.000 de euro pentru hărțuire la locul de muncă, plus cheltuieli de judecată de 6.000 lei, scrie profit.ro.

Adaugă părerea ta

Angajatul ceruse 250.000 de euro pentru "suferințele psihice pricinuite și tratamentul umilitor și degradant" la care a fost supus de către companie.

Directorul, care este angajat al companiei Ericsson din 1997, susține că, începând cu august 2014, ca urmare a opoziției profesionale manifestate față de un proiect intern a fost supus unei hărțuiri constante la locul de muncă, care a constat în tragerea pe linie moartă (interzicerea exercitării oricărei activități profesionale), izolarea față de colegi (scoaterea din fluxul informațional, eliminarea de la ședințele săptămânale/lunare, programate cu câteva luni înainte) și refuzul ocupării oricărui post în cadrul Ericsson România sau Ericsson Group (aplicarea la 31 de posturi și selectarea la un singur interviu și, ulterior, respins).

Angajatul consideră că a fost umilit în fața colegilor atunci când a fost mutat în zona open space, unde își desfășoară activitatea doar angajații juniori, fără să primească nicio sarcină de serviciu.

El mai susține că, la scurt timp după începerea hărțuirii psihologice, a avut nevoie de asistență medicală de specialitate, care s-a concretizat, conform documentelor medicale anexate la dosar, în ședințe psihoterapeutice săptămânale.