ULUITOR Fecioara Maria, comparată cu o mamă-surogat. Cum interpretează Biblia un deputat USR

Friday, 27 December 2019, 17:33 Sursă: Facebook

Autor: Realitatea.NET

Mesajul de Crăciun al deputatul USR, Iulian Bulai, a scandalizat opinia publică, după ce a comparat-o pe Fecioara Maria cu o „mamă-surogat”. Acesta a scris, pe Facebook, că Iisus Hristos, a cărui naştere este sărbătorită de Crăciun, provine ”dintr-o familie foarte ciudată”, ”cu o mamă surogat şi un tată care acceptă paternitatea fără să fi contribuit la ea”. Bulai compară comunitatea de acum 2000 de ani din Betleem cu comunităţile ”eşuate” din România de astăzi. Deputatul își cere scuze după două zile și spune că este un  creștin catolic practicant. 

Iulian Bulai susține că Iisus Hristos a fost un copil născut de o familie "ciudată", iar pe Fecioara Maria o descrie drept o "mamă surogat", iar pe Dumnezeu, Tatăl, ca fiind cel care a acceptat "paternitatea fără să fi contribuit la ea". Mesajul său postat chiar în ziua de Crăciun a generat controverse în mediul online.

După valul de reacții negative , Bulai a revenit vineri cu un mesaj în care spune că îi pare rău dacă a supărat pe cineva. Mai precizează că el este un creștin catolic practicant, iar familia sfântă din Nazaret e una „atipică și reușește să treacă peste multe greutăți, depășind tiparele clasice”.

Acesta a precizat că în mare parte implicarea sa în politică se datorează credinței pe care o are. El a adăugat că este un mister cum subiectul unui „copil-Dumnezeu” apărut din senin în pântecele unei fecioare, cu doi tați, niciunul biologic reușește să ducă la o dezbatere continuă.

Misterul legat de Iisus este baza civilizației, fapt pentru care deputatul USR susține că și-a permis să își însușească personal mesajul.

„Misterul acestui bebeluș constituie parte a bazei civilizației noastre. De aceea mi-am permis să îmi însușesc acest mesaj în mod personal. De fapt cred că despre asta este și credința și teologia: a găsi mereu noi sensuri ale unor cuvinte milenare. Și a transforma cuvintele și credința în fapte”, a completat Iulian Bulai.

„Implicarea mea în politică este determinată în mare parte de credință mea. Care mă îndeamnă să las o lume mai bună decât cea pe care am găsit-o. Familia sfântă și atipică din Nazaret este un model de familie care reușește să treacă peste multe greutăți, depășind tiparele clasice. Atât acum 2000 de ani cât și acum. Este un mister: un copil-Dumnezeu apărut din senin în pântecele unei tinere fecioare, cu doi tați asumați, dar niciun tată biologic: unul divin și unul pământesc, reușește să creeze necontenit dezbatere și implicare”, a mai spus Bulai.

Comparațiile controversate ale deputatului a pornit, spune acesta, de la faptul că în România sunt peste 50.000 de copii în grija statului, iar mai mult de 3.000 sunt daţi anual spre adopţie. 

Un copil. Sărac şi provenit dintr-o familie foarte ciudată. Un tată trecut de prima tinereţe şi o mamă adolescentă. Apărut în lume fără ca părinţii lui să fi făcut dragoste. Cu o mamă surogat şi un tată care acceptă paternitatea fără să fi contribuit la ea. Refuzat de comunitate. Născut fără ca părinţii să fi fost căsătoriţi, doar logodiţi. Naşterea lui arată extradordinarul, dar şi limitele societăţii în care a apărut. Acum 2000 de ani s-au întâmplat cele scrise mai sus. Soarta lui este astăzi împărtăşită de mulţi copii din România, dar care nu au avut alături părinţi atât de iubitori”, a scris Iulian Bulai pe pagina sa de Facebook, pe 25 decembrie.

Deputatul USR consideră că ”politicienii oneşti ar trebui să fie păstorii şi magii zilelor noastre care dau o mână de ajutor celor care au nevoie”.

”În faţa atâtor comunităţi eşuate, noi avem şansa de a umple locul păstorilor şi magilor care au dat o mână de ajutor acum 2000 de ani. Într-o Românie cu mulţi baronaşi şi combinatori, politicienii oneşti ar trebui să fie păstorii şi magii zilelor noastre care dau o mână de ajutor celor care au nevoie: comunităţi eşuate cu nevoie de solidaritate, generozitate şi bună gestionare a bugetului local. În interesul părinţilor şi pruncilor. Pentru mine şi despre asta este Crăciunul: implicare în comunitatea locală pentru cei mai vulnerabili şi măsuri de intervenţie din partea comunităţii dincolo de incapacităţile individului”,a mai scris politicianul.

Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2019-12-27 19:27:27
vasiled

Dlor, e parerea lui! Trebuie sa l omorati cu pietre?Trebuie sa recunoastem, ca cine este la putere isi face propria istorie. iar Constantin cel Mare, a croit o istorie, care mai scartaie pe ici pe colo! Bine-nteles ca Biserica crestina reactioneaza vehement, dar trebuie sa inteleaga pluralismul ideilor! Ne intoarcem in Evul Mediu? Cine nu zice ca noi, este impotriva noastra? Nu stie nimeni ce a fost, asa ca lasati omul sa si spuna parerea! NU a dat la nimeni in cap!!

2019-12-27 20:09:22
Vezi sa nu sufle

Dumnezeu către tine sa ajungi țărână înainte de vreme așa cât ești de tânăr și de frezat

2019-12-27 20:40:48
Lupta grea pentru a distruge Romania

Se da o lupta neincetata pentru a distruge Romania, nu doar economic, demografic si social dar mai ales spiritual. Ce atitudine ia societatea si biserica in legatura cu aceste ...postari? Sa speram ca alegatorii ii vor cere demisia rapida....pentru ca nu reprezinta valorile pe care ei le respecta!

2019-12-27 20:58:38
trilulilu

Dupa cum arata e de crezut .

2019-12-27 22:13:50
Paine si circ in Romanica

Psihologia contemporana ne arata calea unora in functie de abilitatile proprii. Pe scurt, cand nu mai ai de ales si constientizezi ca esti prost si pe deasupra ti-e mare frica de saracie, incerci sa te faci popa sau politician, amandoua meserii in urma carora fara efort mai pica cate ceva. Dintr-o data, considerandu-se acum mai destept, are nevoie de reclama si iata cum considera prostul "desteptat" ca trebuie sa obtina atentia. Nu conteaza ca-si pune lumea in cap, conteaza ca a aparut in media numele si poza lui. Oricum se pare ca la USR abordarea de genul asta este generalizata.

2019-12-28 02:43:32
adrian

Deci Romania e in metastaza , redactorii astia de 10 bani care sug talpile pana in cur , trec pe langa esentialul ca : în România sunt peste 50.000 de copii în grija statului, iar mai mult de 3.000 sunt daţi anual spre adopţie, ca la cazul Tandarei - unde peste o mie de copii au deveniti marfa pentru traficantii de persoane, iar toti cei 25 de inculpati din dosarul Tandarei au fost achitati definitiv, luni, de Curtea de Apel Targu-Mures, pentru ca faptele s-au prescris desi cazul a fost susținut cu dovezi clare de investigatorii romani si britanici. Nu taticu ... nu e interesant , a zis de isus si de maria,,asta e arzator pentru Romania, pupatori de moase si taratori pe genunchi,o natie de spalati pe creier. Va meritati soarta idiotilor.

2019-12-28 06:42:41
Paine si circ in Romanica

In Romania este la fel ca in toata lumea, exista diverse culte si oculte, sectanti, dementi dar si atei. Fiecare este liber sa ridice osanale cui doreste, poate nimanui, poate propriei persoane, cine mai stie? Bine ca nu ni se impune, asta mai lipseste, mana iute pe topor si la lupta cu inchizitorii.... Diferenta este JUSTITIA!!!! NU EXISTA DECAT CAND SE DORESTE , PENTRU CINE SE DORESTE SI IN FUNCTIE DE REMUNERATIA PRIMITA SE INCLINA BALANTA. Asta este diferenta dintre Romania si restul Planetei. Justitia la noi este un cuvant abstract, este un obiect in mana cui conduce. Nu e bine, nu e bine.....

2019-12-28 09:43:23
johnneil

Felicitari, Iulian Bulai! Nu ai spus decat un adevar de necontestat. Si adevarul doare cel mai mult si cel mai tare. Multi cred acest lucru dar le este rusine sa recunoasca ca accepta in succonstient o mizerie de minciuna. O minciuna ce dainuie in Istoria umanitati de mii si mii de ani. Nici cei care au inventat aceasta penibila poveste nu credeau ca va putea dainui atata timp povestea cu pricina. Religia a devenit o superstitie de care lumii ii este frica de a spune ceva rau despre ea. Prefera sa pupe oase in racle, sa dea acatiste, sa duca orfande popilor. Nu vor sa deschida ochii. Am ramas un popor la stadiul evului mediu. Se declara a fi crestini ortodoxi. Dar in realitate puscariile sunt pline din cauza incalcarii celor 10 porunci aflate si in Codul penal. Sunt multe de scris aici dar ma opresc. Va doresc multa sanatate si fericire!

2019-12-28 13:40:28
Bulai cu P mare

Dobitoc fara copie

Alte articole din: POLITICĂ