Trei orașe din China, ÎNCHISE din cauza VIRUSULUI UCIGAȘ, Urmează și Orașul Interzis

Thursday, 23 January 2020, 17:32 Sursă: realitatea.net

Autor: Realitatea.NET

Capitala Chinei a anulat joi popularele festivități din cauza epidemiei virale . Noul An începe vineri și durează o săptămână. Locuitorii Beijingului se adună cu această ocazie cu sutele de mii în parcuri pentru a participa la dansurile tradițional al Leului și al Dragonului.

Ultimele două orașe din China intrate în carantină joi sunt Ezhou, Huanggang.

Joi dimineață, autoritățile din Huanggang au dispus închiderea cinematografelor, a teatrelor și cafenelelor și le-au cerut cetățenilor să nu părăsească localitatea, cu excepția unor cazuri extraordinare. Huanggang are 7,5 milioane de locuitori și se află la 70 de km est de Wuhan.

Cel de-al treilea oraș, Ezhou, a fost închis, la câteva ore după ce autoritățile au decis suspendarea transportului public, închiderea gărilor și aeroporturilor în Huanggang și Wuhan. Ezhou are în jur de 1 milion de locuitori și este situat în apropierea orașului Huanggang. 

Orașul Interzis se va închide până la noi ordine din cauza epidemiei virale care a început să se răspândească în lume, a anunțat Palatul Imperial. Orașul interzis își va închide ușile de sâmbătă, în prima zi a Noului An chinezesc, pentru a evita contaminarea.

Până joi au fost raportate 17 decese, toate în regiunea Wuhan, iar alți 95 de pacienți se află în stare critică. Alte 633 de cazuri de persoane infectate au fost confirmate, potrivit autorităților chineze. În cursul zilei de joi, o parte din presa internațională relata că s-ar fi ajuns la 25 de decese.  Printre victime se numără persoane în vârstă de 73 și 89 de ani, cea mai tânără victimă având 48 de ani, potrivit The Telegraph

Autoritățile au oprit transportul public în încercarea de a controla răspândirea virusului, mai multe persoane care aveau bilete de tren cumpărate din timp fiind nemulțumite pentru că nu au fost notificate și nu au unde să se ducă.

”Cei care nu respectă regulile vor fi pedepsiți potrivit legii”, potrivit unui anunț public din Wuhan.

Declararea stării de carantină ține blocați 11 milioane de locuitori în Wuhan. Intrările din gara orașului sunt păzite de forțele de ordine, iar mașinile așteaptă să plece din oraș

Virusul este deja prezent în cel puţin 13 provincii chineze, pe lângă regiunile administrative speciale Hong Kong şi Macao, care au confirmat primele cazuri miercuri, şi au fost depistate cel puţin 4 persoane afectate în Thailanda şi câte una în Japonia, Coreea de Sud, Taiwan şi Statele Unite.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) reia joi dezbaterile privind emiterea unei eventuale alerte internaționale, după ce miercuri nu a reuşit să cadă de acord dacă focarul actual de coronavirus din Wuhan (China) trebuie sau nu declarat ca fiind o situaţie de urgenţă internaţională.
 
Simptomele noului coronavirus, denumit provizoriu de OMS 2019-nCoV, sunt, în multe cazuri, similare cu cele ale unei răceli, dar pot fi însoţite de febră şi oboseală, tuse uscată şi dispnee (dificultate în respiraţie).
Adaugă părerea ta
Alte articole din: SĂNĂTATE