Trei asistente de la Spitalul Elias, atacate de un pacient. UPDATE

Thursday, 17 December 2015, 16:23 Sursă: REALITATEA.NET

Un bărbat internat la Spitalul Elias din Bucureşti a atacat trei asistente medicale, uneia dintre ele provocându-i o fractură de tipie.

Adaugă părerea ta

UPDATE: Bărbatul internat într-un spital din Sectorul 1 al Capitalei, care a refuzat tratamentul și a avut un comportament agresiv față de două cadre medicale, nu face parte din Poliția Română, se precizează într-un comunicat al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, incidentul, petrecut joi dimineață, a fost semnalat printr-un apel la 112, iar la fața locului s-a deplasat un echipaj de siguranță publică din cadrul Secției 2 Poliție, care a constatat situația de fapt, Totodată, adaugă DGPMB, cele două cadre medicale nu au depus până în acest moment plângere împotriva pacientului.

Ulterior, bărbatul a fost transferat la o altă unitate sanitară de pe raza municipiului București, adaugă DGPMB.

.......................................................................................................................................

Pacientul în vârstă de 44 de ani a încercat să o strângă de gât şi a muşcat-o pe asistenta medicale care îi administra tratamentul. Două colege ale acesteia au intervenit, moment în care una a fost împinsă violent şi a căzut, fapt ce i-a provocat o fractură de tibie. Femeie a fost dusă imediat în sala de operaţie.

"Este vorba despre un bărbat în vârstă de 44 de ani, din provincie. El este poliţist şi a fost adus la spital miercuri, de către familie. În urmă cu o săptămână i-a murit mama. Bărbatul prezenta o stare confuză şi era subfebril. Pentru că medicii au suspicionat o meningoencefalită, bărbatul a fost internat şi supus investigaţiilor, computer tomograf şi puncţie", a spus dr. Dana Safta, potrivit Mediafax.

În urma analizelor şi investigaţiilor, meningoencefalita a fost infirmată.

"Pacientul are o stare psihotică acută sau tulburare psihică, nu ştim încă, dar nu este prima dată când personalul medical cade victimă agresiunii pacienţilor sau familiilor acestora", a adăugat Safta.

Bărbatul care le-a agresat pe asistentele medicale a rămas internat la Spitalul Elias.

Reprezentanţii spitalului au sesizat poliţia în legătură cu acest incident, urmând să fie făcute investigaţii.