Coronavirus - România: 110217 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Transportatorii rutieri către politicieni: Nu folosiți protestul RCA în scop electoral!

Friday, 09 September 2016, 09:13 Sursă: REALITATEA.NET

Transportatorii spun că nu au legătură nici cu vreo încercare de răsturnare a Guvernului, nici nu vor să fie folosiți pentru campania electorală, potrivit unui comunicat de presă transmis de Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (Cotar).

"De două zile au început mai mulți oameni politici, senatori și deputați, să manifeste un interes deosebit pentru RCA. Putem doar să ne bucurăm de interesul pe care-l arată problemelor transportatorilor - și ale tuturor românilor, pentru că problema RCA este una națională! - dar dorim să ne departajăm față de orice acțiune care are ca scop câștigarea de capital politic. Acest conflict a fost declanșat în decembrie 2015, nu în septembrie 2016", spun operatorii din Transporturi.

Potrivit documentului transmis presei, COTAR nu dorește să răstoarne guvernul și să instaleze alt executiv. "Patronatele din această țară au nevoie de stabilitate guvernamentală", se spune în comunicat.

În acest context, transportatorii cer încă o dată Guvernului Cioloș să emită Ordonanța de Urgență pentru modificarea legii RCA și să anunțe public, în cel mai scurt timp, dacă o va emite sau nu. "De asemenea, cerem autorităților să ia măsuri sporite în timpul protestului transportatorilor din Bucuresti, care va avea loc pe 15 septembrie, astfel încât să nu intre provocatori printre protestatari și dintr-un protest pașnic să se transforme în dramă națională". COTAR a depus cerere de miting în principalele orașe din țară.

Protest uriaș, anunţat pentru 15 septembrie

Prima săptămână de după încheierea vacanţelor a început cu ample tensiuni sociale. Transportatorii profesioniști au ieșit în stradă, așa cum au anunţat încă din vară, blocând mai multe șosele din Capitală și din ţară. Mașinile au blocat Șoseaua de Centură a Capitalei, în semn de protest faţă de scumpirea poliţelor de asigurare auto obligatorie.

Protestatarii au avertizat că majoritatea operatorilor de transport sunt aduși la faliment după ce tarifele de primă pentru transportul comercial de marfă și persoane s-au majorat cu peste 300% față de anul precedent și cu peste 500% față de anul 2014. Astfel, o poliță RCA pentru un autotractor - clasa B0 a ajuns în acest moment la prețul de 22.000 lei pe an, față de 4.000 lei în 2014.

Transportatorii au anunțat organizarea unui mare protest, la nivel național, pe data de 15 septembrie.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL