Coronavirus - România: 28582 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Trandafirii albaştri, mai aproape de realitate. Cum vor putea exista minunatele flori

Friday, 12 October 2018, 13:08 Sursă: REALITATEA.NET

Cercetătorii de la Universitatea Tianjin şi de la Institutul de Microbiologie din cadrul Academiei de Ştiinţe din China au utilizat tehnici din biologia sintetică pentru a modifica genetic o bacterie capabilă să creeze gene producătoare de pigment albastru.

Trandafirii albaştri nu există în natură şi nu pot fi obţinuţi prin tehnici naturale deoarece acestei plante îi lipsesc genele specifice care pot produce culoarea albastră. Trandafirii comercializaţi drept albaştri sunt de fapt creaţi prin vopsirea trandafirilor albi, precizează Xinhua.

Oamenii de ştiinţă au injectat ulterior bacteria modificată genetic într-o petală de trandafir alb pentru a genera flori albastre.

Studiul dovedeşte că există posibilitatea utilizării tehnicii de pigmentare în albastru printr-o astfel de bacterie pentru obţinerea trandafirilor albaştri. Echipa de cercetători a anunţat că va colabora cu experţi în horticultură pentru a înmulţi şi produce pe scară largă trandafiri albaştri.

Nu se ştie când vom putea găsi în florării minunaţii trandafiri de culoarea nopţilor cu lună plină, dar viitorul e promiţător, iar buchetele oferite doamnelor vor putea fi mai... colorate. 

 

Sursa


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL