Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Tragedia continuă la un cămin din județul Bistrița: al patrulea deces din cauza COVID-19 în rândul bătrânilor!

Sunday, 05 July 2020, 16:57 Sursă: realitateadebistrita.net

 

Bistrița-Năsăud a înregistrat cel de-al 50-lea deces , în contextul pandemiei de CoVid-19.

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 79 de ani care provine de la Centrul Rezidenţial pentru Vârstnici „Sfinţii Zaharia şi Elisabeta” din Maieru, care s-a infectat cu virusul SARS CoV-2 de două ori. A doua oară i-a fost fatal, scrie realitateadebistrita.net. Acesta este cel de-al patrulea deces înregistrat în Centrul de la Maieru. 

Bărbatul de 79 ani, beneficiar al Centrului pentru vârstnici din localitatea Maieru, a fost internat inițial în 14 iunie la Secția Boli Infecțioase cu Covid-19 pozitiv și externat după două teste negative în data de 23 iunie.

A revenit la Urgență, la UPU, în 28 iunie, fiind internat la Secția ATI, cu repozitivare Covid-19 evidențiată în data de 2 iulie.

Pe fondul evoluției rapid nefavorabile a stării de sănătate, a fost intubat și, din păcate, a murit la 4 iulie.

Bărbatul suferea de mai multe afecțiuni: insuficiență renală acută, hipertensiune arterială, cardiopatie ischemica cronică, insuficiență cardiacă, demență.

Reamintim că, la Centrul pentru vârstnici din Maieru au fost depistați pozitiv cu CoVid-19 18 vârstnici, 3 infirmiere, bucătăresa, dar și asistenta socială.

O infirmieră și trei beneficiari au fost declarați vindecați, iar nouă beneficiari și asistenta socială – toți asimptomatici – au fost externați, conform Ordinului Ministrului Sănătății nr. 555/2020 modificat și completat, iar alți 3 au decedat, patru cu cel survenit sâmbătă, 4 iulie. 

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL