Coronavirus - România: 18791 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Toader, despre pragul la abuzul în serviciu: Voi da drumul proiectului de lege fără prag

Wednesday, 05 April 2017, 12:02 Sursă: REALITATEA.NET

"Știu bine conținutul și rațiunile deciziei Curții Constituționale referitoare la abuzul în serviciu, pentru că eram încă judecător. Știu bine considerentele deciziei, pentru că am participat la redactarea, corectarea și până la urmă publicarea lor. Obiectivul pe care mi l-am luat în numele Guvernului (...) este de a transpune în Codul penal, în Codul de procedură penală deciziile CCR. (...) Eu voi da drumul la proiectul de lege fără prag, pentru că, în dispozitivul deciziei Curții, nu se vorbește de prag. (...) Proiectul de lege (...) îl voi trimite în dezbatere publică și în procedură parlamentară, nu va fi ordonanță. Va trece pe la comisiile juridice. (...) Când va ajunge acolo unde se va întâlni cu domnul ministru Iordache dumnealui (...) poate să intervină, în limita competențelor constituționale, asupra textului de lege, pentru că noi suntem inițiatori, iar dânșii sunt decidenți", a spus Toader, într-o conferință de presă, potrivit Agerpres.

Tudorel Toader, despre auditul de la DNA, P.General şi DIICOT: O evaluare nu s-a făcut de 10 ani 

El a precizat că modificările la Codul penal și la Codul de procedură penală vizează strict punerea de acord a acestora cu deciziile CCR.

"Am elaborat proiectul de lege privind modificarea Codului penal și a Codului de procedură penală pentru punerea de acord a celor două coduri cu deciziile CCR. Modificările la cele două coduri vizează strict (...) punerea de acord a codurilor cu deciziile CCR, nimic mai mult, nimic mai puțin. (...) Vom continua (...) cu elaborarea altor proiecte de lege, nu cred că va fi doar unul singur, pentru punerea de acord a întregii legislații (...) cu deciziile CCR, decizii de admitere sau de respingere", a afirmat ministrul.

Tudorel Toader, despre o posibilă remaniere: "Ei, teamă. Nu are de ce să îmi fie teamă"

Toader a anunțat că se lucrează la pachetul de legi pentru justiție.

"Lucrăm la pachetul de legi pentru justiție. Avem draftul nostru, avem puncte de vedere de la bună parte dintre autoritățile implicate, avizatoare în procedura de elaborare a legislației justiției. Așteptăm și propunerile de la CSM. Imediat ce le avem, dăm drumul la proiectul de lege în dezbatere publică, în procedură parlamentară", a completat Toader.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL