Coronavirus - România: 19907 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Terenurile de la Nadăş, retrocedate în baza unor documente cu semnături false

Tuesday, 08 July 2014, 18:06 Sursă: Mediafax

Procurorii DNA au obţinut rezultatele unui raport de constatare tehnico-ştiinţifică cu privire la înscrisuri ce stau la baza restituirii de terenuri familiei Colţeu, care a obţinut în instanţă aproape tot extravilanul satului arădean Nadăş, documentele purtând semnături false.

Surse din rândul anchetatorilor au declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că, în urma unor expertize grafologice realizate la cererea procurorilor DNA, s-a constatat că o serie de documente care stau la baza retrocedării terenurilor satului Nadăş, aproximativ 8.700 de hectare, sunt falsificate.

Potrivit surselor citate, familia Colţeu ar fi folosit la dobândirea proprietăţilor un codicil, care ar fi completat testamentul iniţial lăsat de Ecaterina Mairovitz, o vecină bătrână pe care o îngrijeau, şi în care se prevedea că în urma morţii sale vor dobândi o locuinţă.

Conform aceloraşi surse, semnătura pe actul adiţional la testament a fost falsificată, iar acesta prevedea că bătrâna lăsa moştenire toate proprietăţile deţinute şi drepturile viitoare, ea fiind în litigiu pentru retrocedarea unor proprietăţi confiscate de comunişti.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL