Coronavirus - România: 241339 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Tensiuni în DNA: Kovesi cere revocarea din funcție a doi procurori! Șefa DNA, reclamată la IJ

Friday, 30 June 2017, 18:16 Sursă: REALITATEA.NET

Potrivit ordinii de zi a Secţiei pentru procurori, pe 4 iulie va fi luată în discuţie Nota Direcţiei resurse umane şi organizare privind solicitarea procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie de avizare a revocării lui Doru Florin Ţuluş din funcţia de procuror la Direcţia Naţională Anticorupţie şi Nota Direcţiei resurse umane şi organizare privind solicitarea de avizare a revocării din funcţia de procuror la Direcţia Naţională Anticorupţie a Mihaelei Moraru Iorga.

Doru Ţuluş, Mihaela Iorga şi Nicolae Marin au sesizat Inspecţia Judiciară după ce ar fi primit citaţii în dosarul deschis ca urmare a apariţiei înregistrărilor cu Codruţa Kovesi, în care li se solicita efectuarea testului poligraf, au declarat surse judiciare potrivit Mediafax.

Sesizarea făcută de cei trei procurori a fost înregistrată săptămâna aceasta, fiind vizată conducerea DNA.

Testul poligraf ar fi fost solicitat în dosarul penal deschis de DNA după apariţia înregistrărilor cu şefa DNA. Dosarul vizeaza folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii. Sesizarea a fost făcută pe motiv că şedinţele cu procurorii din secţii nu sunt publice. Sesizarea din oficiu a fost întemeiată "pe faptul că la şedinţele cu procurorii din secţiile operative se discută aspecte ce ţin de managementul intern al acestei unităţi de parchet, împrejurări care nu sunt destinate publicităţii", transmite DNA. În plus, Inspecţia Judiciară s-a autosesizat în acest caz.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL