Tăriceanu îl atacă pe Iohannis pe tema pactului național

Wednesday, 12 June 2019, 21:28 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Călin Popescu Tăriceanu susține că președintele Iohannis vrea să deturneze referendumul în interes electoral și că ALDE consideră că un pact național ar trebui semnat între partide.

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, îl atacă pe președintele Klaus Iohannis, după acesta a anunțat că mâine va fi semnat Acordul național pentru parcursul european al României. PSD și ALDE nu vor fi prezente la semnarea acestui pact.

„Deşi Curtea Constituţională a decis astăzi amânarea dezbaterilor cu privire la verificarea respectării procedurii pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului, dl Iohannis dă dovadă de dispreţ faţă de rolul instituţiilor din statul român şi anunţă că la Cotroceni, mâine, îşi aduce apropiaţii să semneze aşa zisul Acord Politic Naţional pentru consolidarea parcursului european al României. Nu este decât o nouă dovadă de disperare din partea preşedintelui şi de lipsă de respect faţă de rolul instituţiilor din statul român", a scris Călin Popescu Tăriceanu pe Facebook.

El a făcut referire la anunțul CCR că amână pentru sfârșitul lunii dezbaterea privind validarea referendumului pe justiție din 26 mai și că decretul președintelui de convocare a referendumului a fost contestat.

Şi atunci, care este graba dlui Iohannis în a forţa semnarea acestui Acord? Dacă judecătorii CCR vor decide că, poate, întrebările la acest referendum nu au fost constituţionale, atunci ce valoare va avea acest Acord impus de dl Iohannis? Sau, dl Iohannis consideră că prin semnarea acestui Acord de către câteva partide va putea pune presiune pe judecătorii Curţii Constituţionale, astfel încât să ia o decizie favorabilă domniei sale?", a spus Tăriceanu.

El a susținut din nou că Iohannis vrea să deturneze referendumul în interes electoral și că ALDE consideră că un pact național ar trebui semnat între partide.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că propune acest pact național după consultările avute cu partidele parlamentare, în urma referendumului pe justiție din 26 mai.

Pactul se referă la transpunerea în legislație a rezultatelor referendumului, la revizuirea legilor justiției pentru a ține seama de recomandările Comisiei de la Veneția și ale Comisiei Europene.

Iohannis și Opoziția semnează mâine Acordul Politic Național

Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ