Coronavirus - România: 697898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Tăriceanu, altă lovitură! Prima mutare a puciștilor din ALDE

Monday, 23 September 2019, 13:24 Sursă: REALITATEA.NET

Daniel Zamfir urmează un scenariu asemănător celui prin care Teodor Meleșcanu s-a alăturat grupului PSD din Senat pentru a obține șefia Camerei superioare din Parlament. Motivul? Zamfir dorește să rămână șef la Comisia economică din Senat, informează Realitatea TV. 

„Să discutăm şi cu afilierea mea la grupul social-democraţilor. După cum ştiţi, în Parlamentul României există această procedură, parlamentarii, în momentul când se desfiinţează un grup, fie se afiliază unui grup parlamentar existent, fie rămân independenţi. Categoric că a rămâne independent pentru mine nu este o soluţie, eu vreau să promovez nişte legi care să fie votate în Parlamentul României, ca atare, voi lua decizia cea mai favorabilă. Probabil că mă voi afilia grupului PSD, categoric", a declarat Zamfir, la Palatul Parlamentului.

Acesta a mai anunțat că ia în calcul și înființarea unui nou partid.

Cât priveşte posibilitatea înfiinţării unui nou partid pe care să îl conducă, Zamfir nu a exclus această ipoteză.

„Nu exclud nimic, eu sunt membru ALDE, îmi doresc ca ALDE să iasă din această situaţie, dacă colegii mei consideră că eu pot fi şi trebuie să mă implic în orice proiect care să însemne salvarea acestui partid şi mai ales salvarea curentului liberal. Partidul o luase pe un drum de la care aş vrea să nu se abată: apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale oamenilor, partidul care era împotriva abuzurilor. E lucru cel mai important şi care m-a determinat să vin alături de Călin Popescu-Tăriceanu în acest proiect", susține Zamfir.

Daniel Zamfir ar fi la al patrulea partid cu noua formațiune pe care anunță că dorește să o înființeze, după democrați, liberali și ALDE.

El a fost membru al Partidului Democrat în perioada 1998-2001, apoi a trecut la liberali în 2008, pentru ca anul trecut să treacă în barca ALDE, înființat în 2015, după fuziunea Partidul Liberal Reformator al lui Tăriceanu cu Partidul Conservator condus de Daniel Constantin, acum la Pro România.

„Cea mai urgentă şi necesară” decizie a ALDE, „într-o situaţie extrem de delicată", este să rupă alianţa cu PRO România, a mai spus Daniel Zamfir.

„Eu îmi doresc foarte tare ca domnul preşedinte Tăriceanu să ia act de solicitarea noastră, să constate că toate deciziile luate în ultima perioadă de timp au afectat grav activitatea şi funcţionarea partidului. S-a dezintegrat grupul de la Senat, s-a dezintegrat grupul de la Camera Deputaţilor, în momentul acesta cred că partidul este într-o situaţie extrem de delicată, ca atare, cred că cea mai urgentă şi necesară decizie este aceea de a denunţa, de a rupe alianţa cu partidul lui Ponta", a precizat fostul membru ALDE.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL