Coronavirus - România: 508345 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Țara europeană dată exemplu în lupta anti-Covid introduce noi RESTRICȚII. "Situația este foarte gravă", avertizează premierul

Tuesday, 03 November 2020, 15:41 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Baragan Daniela

„Avem o situație foarte gravă”, a declarat, astăzi, premierul Stefan Löfven, în cadrul unei conferințe de presă susținute alături de ministrul Sănătății, Lena Hallengren, și de directorul general al Agenției de Sănătate Publică, Johan Carlson.

„Din ce în ce mai multe paturi de terapie intensivă sunt folosite pentru a trata pacienți COVID. Răgazul pe care l-am primit în vară s-a terminat”, a mai spus Lofven.

Suedia se confruntă cu o explozie de noi infecții în ultimele săptămâni, cu mult peste vârfurile înregistrate în primăvară, însă la niveluri mai scăzute raportate la populație comparativ  cu țări precum Belgia, Spania sau Franța.

Cele trei regiuni vizate de restricții locale sunt Halland, Jönköping și Örebro, fapt ce urcă numărul total al regiunilor afectate de restricții la opt, printre acestea numărându-se și capitala Stockholm, Uppsala și Skane - totul dintr-un total de 21 de regiuni ale Suediei.

Măsurile exacte vor fi decise de autoritățile regionale împreună cu Agenția de Sănătate Publică și vor varia în funcție de regiune, însă unele recomandări comune includ evitarea contactului fizic cu persoane din afara gospodăriei și încurajarea telemuncii acolo unde este posibilă.

Premierul suedez a anunțat, de asemenea, că petrecerile în restaurante vor fi limitate la opt persoane.

„Tot ceea ce facem acum va conta pentru cum sărbătorim Lucia (Sărbătoarea Sfintei Lucia - n.r) și Crăciunul”, a transmis Stefan Lövfen, îndemnând toate persoanele din Suedia să depună eforturi mai mari pentru a urma recomandările locale și naționale.Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL