Coronavirus - România: 118054 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Se repetă "cazul Vaslui"? Anchetă epidemiologică la Costinești: 40 de tineri, suspecți de COVID-19 după ce au intrat în contact cu un tânăr confirmat pozitiv

Sunday, 09 August 2020, 09:37 Sursă: Realitatea.net

Autor: Baragan Daniela

În urma acțiunii de control desfășurată la unitatea turistică, au fost constatate următoarele: un tânăr a sosit la complexul turistic din Costinești, în data de 03.08.2020. Deplasarea de la Târgoviște spre Costinești s-a efectuat cu un autocar, împreună cu aproximativ 40 de persoane, elevi minori și studenți.

În cursul zilei de 04.08 2020, acesta a părăsit complexul turistic, fără să anunțe organizatorul. Din afirmațiile organizatorului acestei excursii, pe perioada deplasării au fost purtate măști de protecție și au fost asigurate măsuri de distanțare (capacitate autocar 63 locuri). Atât la urcarea în autocar, cât și la sosire, a fost efectuat triajul – termometrizarea acestora. Pentru elevii minori, s-a făcut dovada avizului epidemiologic eliberat de medicul de familie și consimțământul părintelui.

Din punct de vedere al condițiilor igienico-sanitare de funcționare, s-au constatat următoarele: complexul turistic funcționează la o capacitate de 40%, la momentul controlului fiind cazați cca. 150 persoane, adulți și copii. Au fost respectate măsurile de prevenire și limitare a infecției cu SARS-CoV-2, atât pentru personal, cât și pentru turiști – covorașe impregnate cu produs biocid, dispenser cu dezinfectant pentru mâini, asigurarea distanței dintre mese. Având în vedere faptul că toți membrii grupului sunt contacți ai cazului confirmat COVID-19, în jurul orei 21.00, turiștii au părăsit locația cu același mijloc de transport, urmând ca DSP Dâmbovița să dispună măsura carantinării.

S-a recomandat intensificarea măsurilor de salubrizare și decontaminare a suprafețelor și desemnarea unor persoane responsabile din rândul organizatorilor, pentru efectuarea triajului observațional zilnic al turiștilor”, se arată în comunicatul citat.

Vă reamintim că Dâmboviţa este unul dintre judeţele în care numărul infectărilor cu SARS-Cov-2 a crescut alarmant în ultimele săptămâni, în aceste condiţii autorităţile dispunând măsuri precum purtarea măştii inclusiv în spaţii deschise aglomerate. În ultimele 24 de ore, în Dâmboviţa au fost diagnosticate cu COVID-19 un număr de 69 de persoane.

 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL