Coronavirus - România: 65177 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

SURSE Guvernul va ataca la CCR, în următoarele zile, majorarea alocației copiilor

Sunday, 21 June 2020, 12:34 Sursă: Realitatea Plus

Demersul vine abia acum, pentru că executivul a avut la dispoziţie 20 de zile pentru a contesta, adica exact termenul de promulgare pentru lege. 

Premirul Orban a anuțat încă de la începutul lunii iunie că analizează căile de a ataca la CCR decizia Camerei Deputaților, care pe 3 iunie a respins ordonanța de urgență care amâna până la 1 august dublarea alocației copiilor, de la 150 la 300 de lei.

„Noi suntem un guvern responsabil. Tot ceea ce votează Parlamentul de o bună bucată de timp nu are nicio legătură cu realitatea economică din România – noi și noi acte normative care generează scăderi de venituri, care generează noi cheltuieli și care riscă să arunce România în haos. Nu e normal. Fac apel la responsabilitate către membrii Parlamentului – nu mai votați astfel de acte normative, nu mai votați pomeni, nu mai votați creșteri de cheltuieli pentru care nu există resurse financiare”, a declarat la vremea respectivă Ludovic Orban.

Camera Deputaților a respins, pe 3 iunie, ordonanța de urgență a guvernului care amâna până la 1 august dublarea alocației copiilor, de la 150 la 300 de lei. Efortul financiar a fost estimat de ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, la peste 6 miliarde de lei.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL