Sunt sau nu periculoși cartofii încolțiți?

Thursday, 21 November 2019, 23:16 Sursă: Realitatea.NET

 De multe ori am auzit oameni vorbind despre acest subiect, însă de fiecare data părerile erau împărțite. Dacă unii sunt de părere că este periculos să mâncăm cartofi încolțiți, deoarece sunt toxici, alții spun că nu-i nimic în neregulă cu ei. Pentru toți cei care s-au întrebat măcar o data care este adevărul. 

Adaugă părerea ta

 Ei bine, aproape că de fiecare data, adevărul e undeva la mijloc – într-adevăr, acei muguri albi-verzui, care apăr pe cartofi sunt toxici. Însă, pentru că o persoană să se îmbolnăvească, ar trebui să mănânce foarte mulți cartofi încolțiți, ceea ce nu este cazul. 
 Mugurii care apăr pe cartofi sunt considerați toxici deoarece conțin o substanță ce ne poate afecta sistemul nervos, dacă este consumată în exces. Totodată, e bine de știut că pe măsură ce cartofii încolțesc, ei tind să conțină mai mult zahăr. 
 Mâncăm sau nu cartofii încolțiți? 
 Dacă coajă a început să arate rău, nu îl mai mâncăm. Dacă acel cartof arată în continuare în regulă, îi îndepărtăm mugurii și îl putem mânca în siguranță. 
 Atenție și la petele verzui de pe cartofi! Acele zone nu trebuie consumate, deoarece conțin, la rândul lor, substanțe toxice. Totuși, dacă acea parte este îndepărtată, cartoful poate fi consumat.