Coronavirus - România: 19133 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Studiul care demontează toate miturile despre mafioţi

Monday, 14 April 2014, 12:21 Sursă: REALITATEA.NET

Un studiu realizat în rândul deținuților dintr-o închisoare din Palermo (Sicilia) a indicat că, spre deosebire de ceilalți deținuți violenți, infractorii care aveau legături cu mafia nu erau psihopați.

Cercetarea, publicată în revista 'Descoperă', a descoperit că mafioții aveau tendința de a-și împărți viața în două: pe de-o parte, activitățile lor penale, iar pe de alta, sentimentele față de rude și prieteni, scrie Agerpres.

Aproximativ jumătate dintre mafioții chestionați se aflau în închisoare pentru infracțiuni violente, un sfert erau criminali, iar restul fuseseră condamnați pentru infracțiuni cum ar fi răpirea, traficul de droguri și frauda.

Mai mult, în timpul interviurilor, mafioții și-au exprimat de multe ori preocuparea pentru copiii și familiile lor, cărora nu au încetat să le scrie și pe care le sună mereu. De asemenea, mafioții au părut mai puțin susceptibili de a avea probleme de dependență prin comparație cu ceilalți deținuți.

Cercetătorii italieni au analizat răspunsurile a 30 de mafioți și 39 de persoane condamnate pentru alte infracțiuni. Subiecții au fost analizați psihologic, folosind un sistem de evaluare numit "Hare Psychopaty Checklist" (PCL-R), care evaluează caracteristicile psihotice ale unei persoane.

Cei care primesc un scor de peste 30 sunt considerați psihopați, însă nici unul dintre membrii mafiei participanți la studiu nu a depășit acest scor.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL