Coronavirus - România: 430605 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Studiu: Românii sunt tot mai nervoși. Pandemia accentuează sentimentul de singurătate

Friday, 20 November 2020, 11:11 Sursă: Realitatea.net

La o treime dintre respondenți s-a constatat o înrăutățire a stării de nervozitate în perioada de pandemie. 62% dintre aceștia au raportat modificări mici sau deloc, însă cele mai afectate rămân femeile, dar și adulții tineri. 

Studiul mai artă că 42% dintre respondenți au raportat un nivel de stres mai ridicat în perioada de pandemie, în timp ce 8% dintre aceștia au spus că înainte cu două săptămâni ca acest chestionar să fie realizat, nivelul de stres era mai redus decât la debutul pandemiei. 

O altă problemă ar fi singurătatea. 28% dintre respondenți au spus că aceasta s-a resimțit mai mult la începutul lunii martie - când a debutat pandemia de coronavirus în România. 

Acest lucru s-a remarcat mai ales în cazul tinerilor, în proporție de 36%. 

Studiul rezultatelor colaborative privind sănătatea și funcționarea în timpul perioadelor de infecție (COH-FIT) este un amplu proiect internațional de anchetă pentru întreaga populație a țărilor afectate de COVID-19. Peste 108.000 chestionare au fost completate la nivel mondial, proiectul implicând mai mult de 200 de investigatori din peste 40 de țări.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL