Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Studiu: Marea Britanie, țara cea mai afectată din Europa în materie de mortalitate excesivă

Thursday, 30 July 2020, 16:22 Sursă: Realitatea.net

Autor: Baragan Daniela

La nivelul întregii perioade, Anglia - aflată ăe locul 11 în topul țărilor afectate de pandemia de coronavirus - a înregistrat nivelurile de supramortalitate - decese care nu sunt neapărat legate direct de COVID-19 - cele mai ridicate în comparaţie cu celelalte trei ţări studiate de Oficiul Naţional de Statistică (ONS) şi care fac parte din Marea Britanie, respectiv Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord.

Cel mai mare vârf de supramortalitate la un nivel naţional a fost însă înregistrat în Spania. Anumite regiuni din nordul Italiei şi din centrul Spaniei au cunoscut niveluri deosebit de importante, Bergamo (nordul Italiei) înregistrând cea mai mare rată de supramortalitate - 847,7% faţă de medie - în săptămâna care s-a încheiat pe 20 martie.

„Deşi niciuna dintre cele patru naţiuni din Regatul Unit nu a avut un vârf de mortalitate la fel de ridicat ca Spania sau ca regiunile cele mai afectate din Spania şi din Italia, supramortalitatea a afectat toată Marea Britanie în timpul pandemiei, în contextul în care ea a fost mai localizată geografic în majoritatea ţărilor din Europa Occidentală”, a declarat Edward Morgan, analist al ONS, într-un comunicat.


„În conjuncţie cu scăderea relativ lentă a pandemiei în Regatul Unit, acest fenomen se traduce prin faptul că la sfârşitul lunii mai Anglia înregistrase cea mai mare supramortalitate globală dintre toate ţările europene studiate”, a adăugat el. În ceea ce priveşte marile oraşe, Madridul a înregistrat cel mai mare vârf de supramortalitate - 432,7% faţă de medie - în săptămâna care s-a încheiat pe 27 martie, precizează studiul realizat de ONS.

În Marea Britanie, oraşul Birmingham din centrul Angliei deţine recordul naţional - 249% faţă de medie - în săptămâna care s-a încheiat pe 17 aprilie, fiind urmat de Londra (226,7% faţă de medie, în aceeaşi săptămână).

Prin prisma numărului de decese atribuite direct maladiei COVID-19, Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord est ţara cel mai grav afectată din Europa, cu aproape 46.000 de decese raportate în rândul persoanelor testate pozitiv cu noul coronavirus.

Vă reamintim că ministrul britanic al sănătăţii, Matt Hancock, și-a exprimat, astăzi, îngrijorarea cu privire la aparițiea celui de-al doilea val al epidemiei în Europa. ”Guvernul de la Londra nu va ezita să revină la măsurile de carantină dacă va fi necesar pentru a asigura securitatea sanitară a cetățenilor”, a transmis oficialul britanic.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL