Coronavirus - România: 18982 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Studiu: COVID-19 s-a răspândit rapid în lume la finalul lui 2019. Cercetătorii au descoperit peste 200 de mutații genetice recurente

Wednesday, 06 May 2020, 15:21 Sursă: Realitatea.net

Potrivit studiului, au fost descoperite aproape 200 de mutaţii genetice recurente ale noului coronavirus - SARS-CoV-2 - care, spun oamenii de ştiinţă, demonstrează că acesta poate evolua pe măsură ce se răspândeşte în rândul populației.

Francois Balloux, profesor la UCL şi cosemnatar al studiului, susține că rezultatele demonstrează că o mare proporţie a diversităţii genetice la nivel mondial a SARS-CoV-2 este prezentă în toate ţările puternic afectate de acest virus. Acest lucru sugerează că virusul a fost transmis pe scară largă în jurul lumii de la începutul acestei epidemii.

"Toate virusurile suferă mutaţii în mod natural. Mutaţiile în sine nu sunt un lucru rău şi nu există nimic care să sugereze că SARS-CoV-2 suferă mutaţii mai rapid sau mai lent decât era de aşteptat", a explicat Balloux, menționând în schimb că deocamdată nu se poate spune dacă SARS-CoV-2 "devine mai mult sau mai puţin letal şi contagios".

Concluziile echipei de la UCL, publicate astăzi în jurnalul Infection, Genetics and Evolution, confirmă că virusul a apărut la sfârşitul anului 2019, potrivit lui Balloux, înainte de a se răspândi rapid pe tot globul.

Studiul nu a putut confirma însă punctul de plecare exact al epidemiei, mai arată sursa citată.Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL